Seniorboliger på tegnebrættet: 14 dage til at give dit bud på gymnasiets fremtid

Direktør Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning er lige på trapperne til at købe det tidligere Bornholms Gymnasium i Rønne. Han ønsker at bygge gymnasiet om til cirka 70 seniorboliger.

I første omgang godkendte et flertal i kommunalbestyrelsen torsdag aften at sætte 14 dage af til at indkalde ideer og forslag. Kun Leif Olsen (SF) kunne ikke medvirke.

Han henviste til, at sagsfremstillingen vil låse projektet fast på det, der er lagt frem, og det ønsker han ikke.

– Det er at kortslutte processen, og det kan jeg ikke være med til. Jeg kan ikke være med til at indhente forslag og ideer på baggrund af den sagsfremstilling, der ligger, sagde Leif Olsen.

– Derfor vil jeg foreslå, at vi simpelthen indkalder ønsker og ideer til, hvad området skal bruges til. Punktum, fortsatte han.

Kim Christiansens forslag om cirka 70 seniorboliger i det tidligere gymnasium vil indebære, at bebyggelsesprocent stiger til 90, hvor kommuneplanens rammer for fremtidige lokalplaner har sat loftet ved 65.

Allinge-entreprenørens plan om seniorboliger vil også føre med sig, at antallet af etager bliver øget fra to en halv til tre, fordi Kim Christiansen også ønsker at gøre de nuværende tagetager til beboelse.