Et af de mindre: Årets sparekatalog bliver på 15 millioner

Det nærmer sig den tid på året, hvor kommunens mange steder frygtede sparekatalog kommer til verden. I år bliver kommunens embedsfolk dog kun bedt om at finde spareideer for sammenlagt 15 millioner kroner.

Det vedtog et flertal i kommunalbestyrelsen torsdag aften, hvor kun SF og Enhedslisten stemte imod: SF fordi partiet mener, at de politiske udvalg bør behandle spareideerne, hvad de politiske udvalg nu ikke kommer til – og Enhedslisten fordi partiet ikke finder det nødvendigt med et sparekatalog.

5. maj fandt regeringen et bredt flertal for en reform af udligningen mellem kommunerne. Reformen lukker langt størstedelen af det hul på 56 millioner kroner, som kommunalbestyrelsen stod til at skulle finde næste år. Med reformen ser de bornholmske politikere nu kun ud til at skulle finde 5,4 millioner kroner, når de den 27. og 28. august sætter sig sammen for at forhandle næste års kommunebudget.

– Derfor synes jeg, at vi for en gangs skyld skulle prøve ikke at sætte vores medarbejdere i usikkerhed. Når det er sagt, er 15 millioner selvfølgelig stadig et lille sparekatalog, sagde Morten Riis (EL).

– Det er rigtig rart, at det ikke er større. Det er sørme dejligt, sagde borgmester Winni Grosbøll (S).

Med et sparekatalog på 15 millioner kroner i hånden vil kommunalbestyrelsen sidst i august have ideer til, hvor de kan fjerne udgifter, hvis og når der også kommer nye initiativer og dermed nye udgifter på næste års budget. Det er fast kutyme, at partierne har ønsker med, når de skal forhandle om budgettet, og en vis del af dem plejer også at komme med i forliget om budgettet.