Sol over gudhjem. Arkivfoto: Torben Ager

Københolmer er i finalen med kyllingesalat

Et dusin fødevarer har kvalificeret sig til finalen i Produktprisen, som er kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem og Coops årlige hyldest af landets bedste lokale varer inden for kategorierne mad, drikke og konfekture samt innovation. Ingen bornholmske produkter er nået igennem nåleøejet, men bornholmerdrengen Jean-Michel Grønnegård Deleuran er med i opløbet om innovationsprisen.

I sin virksomhed Rørt laver han friskrørte pålægssalater, og til Produktprisen har han indsent en kyllingesalat med danske asparges.

– Med godt bid, som dommer og kok Mikkel Maarbjerg beskriver det i den video, hvor han præsenterer finalisterne i innovationskategorien.

Rørt konkurrerer mod ISH Spirits’ alkoholfrie drik Spritzish og flødeboller fra Marck Hermann Chocolate.

Finalisterne er valgt af et dommerpanel bestående af kokkene Thomas Rode, Mikkel Maarbjerg, Simon Olesen, Francis Cardenau og Mads Battefeld samt Hanna Schaldemose fra Coops afdeling for lokale varer.

Finalen skulle efter planen løbe af stablen i forbindelse med Sol over Gudhjem lørdag den 20. juni på Gudhjem Havn. Den vil i stedet blive afviklet som en virtuel smagning, hvor dommerne mødes og smager de produkter, der er gået i finalen. Det bliver filmet og sendt ud på Sol over Gudhjems Facebook, Instagram og Linkedin samt på Coops sociale medier.

Finalisterne

Mad:
Agrain – chips med indian spice
Fonda – gazpacho
Horneks Odde – jomfruhummersuppe

Drikke:
Siwu – akvavit
Wish by Semei – Strawberry, økologisk sodavand
Barley Field Beer – Azacca IPA

Konfekture:
Bolcheværk – sukkerfri bolcher med hindbær og lakrids
Hattesens Konfektfabrik – lakridskonfekt
Cocohagen – Barista Bliss Bites

Innovation:
Rørt – kyllingesalat
ISH Spirits – Spritzish
Marc Hermann Chocolate – flødeboller