Jonas Hjort Nielsen og Johannes Lind Lausen. Foto: Jens-Erik Larsen

Glade elever i 6. klasse på Svartingedal: Vi har kæmpet for det

– Det er rigtig fedt, Vi har kæmpet rigtig meget for det, og det er en bonus for os at få lov til at blive her, til vi går ud af 9. klasse.

Det siger Johannes Lind Lausen, elev i 6. klasse på Svartingedal Skole i Hasle, og formand for elevrådet, efter kommunalbestyrelsens beslutning torsdag aften om, at skolen fremover også skal rumme 7.-9. klasse.

Klassekammeraten Jonas Hjort Nielsen er næstformand for elevrådet, og han fortæller, at det kun er en eller to ud af klassens 23 elever, der har talt om måske at skulle flytte til en anden skole for at gå i 7. klasse. Alle andre vil fortsætte på skolen i Hasle.

6. klasse er på grund af coronanedlukningen først lige vendt tilbage til skolen. Derfor har snakken om overbygningen faktisk ikke fyldt så meget i et stykke tid, som den har gjort tidligere. Men torsdag aften var Johannes og Jonas blandt dem, der på fjernsynet fulgte med i kommunalbestyrelsesmødet.

– Jeg har været meget spændt, og jeg følte en lettelse, da jeg hørte, at der var politisk flertal for en overbygning, siger Johannes.

Hvis overbygningen ikke var kommet til Hasle, skulle Johannes og Jonas have været til Åvangsskolen i Rønne i næste skoleår.

– Vi føler os trygge her. Det er ikke verdens største skole. Alle kender alle her, og det er fedt ikke at skulle på en skole, hvor der er flere 7. klasser, siger Johannes.

Sukkerskålen

Hvordan bliver det at skulle gå i 7. klasse på Svartingedal?

– Vi har talt om, at vi måske kan få lov til at forlade skolen i frikvartererne, så man få lov til at føle sig lidt større, siger Johannes.

De to klassekammerater får nu mulighed for at fortsætte i elevrådet, og de ved godt, hvad de gerne vil have på dagsordenen.

– Vi vil gerne have gjort “sukkerskålen” mere spændende med nogle aktiviteter, måske med en rutsjebane, siger Jonas.

“Sukkerskålen” er hjørnet i skolegården ved indgangen til kælderen. Arealet blev nyindrettet med blandt andet handicaprampe i forbindelse med renoveringen af kælderen. De nye faciliteter i kælderen er eleverne rigtig glade for, men udearealet vil de gerne have bliver lidt mere spændende.

De to klassekammerater er nu spændte på, hvor på skolen den nye 7. klasse får lokale, og hvilke lærere klassen får.

– Det skal helst være nogen med humor, siger Johannes.