Britta Rahm. Foto: Berit Hvassum

Formand for skolebestyrelsen: Nu vil Svartingedal blive valgt til

– Min karriere på skoleområdet blev startet, da Klemensker Skole blev nedlagt. Så det er en rigtig god fornemmelse at slutte af med at være med til det modsatte.

Det siger Britta Rahm, formand for skolebestyrelsen på Svartingedal Skole, efter kommunalbestyrelsens ja til, at skolen i Hasle efter 11 års fravær igen skal have en overbygning med 7.-9. klasse.

Britta Rahm startede sit engagement i det bornholmske skolevæsen som deltager i kampen for at bevare Klemensker Skole. Da det mislykkedes, og skolen var lukket i 2011, blev hun medlem af skolebestyrelsen i Hasle, hvor hun i de seneste år har været formand.

– Vi er nået i mål med noget, vi har ønsket os længe. Det har været en lang kamp, og det har til tider været op ad bakke, men op ad bakke er også fremad. Vi har haft en god energi og har arbejdet i flok. Vi har hele tiden været strategiske med, hvornår vi gjorde hvad og har udnyttet den medvind, vi havde. Det er en stor ting at have været med til, for det er mange år siden, at der har været fremskridt på den måde i det bornholmske skolevæsen. Nu har vi sat en stopper for salamimetoden og besparelser og nedskæringer ved at gøre det modsatte, siger Britta Rahm.

Formanden er ikke bekymret for, om skolen skal nå at blive klar til også at rumme en 7. klasse efter sommerferien:

– Vi er godt forberedte. Vi har stillingsopslag klar, og der er taget højde for 7. klasse i skemalægningen.

Hvad kommer overbygningen til at betyde for Svartingedal Skole?

– Det kommer til at betyde, at vi har de samme vilkår som de øvrige skoler. Vi bliver ikke valgt fra, fordi vi ikke har et helt skoletilbud. Det kommer til at betyde, at vi bliver valgt til i højere grad. Vi har allerede set det ved, at vi kan åbne to børnehaveklasser til sommer. Det er en indikator på, at vores argumenter holder. Vi skal have et helt skoletilbud for at kunne konkurrere med en stor privatskole meget tæt på, siger Britta Rahm med henvisning til Bornholms Frie Idrætsskole i Nyker.

Styr på økonomien

Britta Rahm mener ikke, at politikerne har nogen grund til at være bekymret for økonomien på Svartingedal Skole:

– Det har været fremme, at der først på året ikke var styr på økonomien. Det er der fuldstændig styr på nu. Pengene følger børnene, og vi har store, gode klasser. Det bliver ikke et problem. Vi har også fået flere børn i den 4. klasse, som for et halvt år siden blev udnævnt som meget problematisk for etableringen af en overbygning. Forældrene vælger os til i løbet af skoleåret, og det bliver ikke mindre, for nu ved de, at der er et langt perspektiv, hvis de ønsker at flytte børnene, slutter Britta Rahm.