Kaj Erik Mortensen. Foto: Jens-Erik Larsen

Flagene bliver hejst fredag morgen: Det er en stor dag i Hasle

Flagholdet i Hasle skal i sving fredag morgen. Dannebrog skal hejses i flagalleen gennem byen for at fejre, at Svartingedal Skole får en overbygning.

Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting, siger, at han også skal ud at hejse flaget i sin egen flagstang:

– Jeg har selv haft mine to børn i skolen heroppe, og jeg har haft børnebørn i skolen, og jeg har selv været engageret i forældreforeningen og skolebestyrelsen. Det var tilbage i 1970’erne, hvor der vel var 350 børn på skolen. Derfor har jeg været meget berørt af situationen. Nu er vi super glade, siger han.

Bytingets formand mener, at den lokale skole har været hæmmet lige siden distriktsmodellen blev indført i 2008, hvorefter Hasle i en del år var en del af Skole Nord, og skolen siden 2009 kun har haft 0-6. klasse.

– Vi havde alle de år, hvor eleverne i overbygningen skulle til Allinge, og det lå ikke i kortene for haslebo at skulle køre mod nord. Det var bedre, da det blev ændret, så overbygningseleverne skulle til Rønne. Men det er godt, det nu er lykkedes at få overbygningen tilbage til Hasle. Vi kan kun rose forældrene for deres store engagement i sagen, siger Kaj Erik Mortensen.

En stor opgave

Kaj Erik Mortensen mener, at der nu ligger store opgaver foran blandt andet foreningslivet i byen:

– Huse til salg bliver revet væk, så jeg tror, at vi skal have bygget nogle flere boliger for at kunne få nogle tilflytterfamilier, og så skal vi følge op med at skabe nogle flere tilbud til de unge mennesker i området. Vi har set, at der er noget esport på vej, og man kunne måske forestille sig, at der blev stillet et lokale til rådighed på Rådhuset, siger bytingsformanden, der mener, at imødekommenhed er et nøgleord for indsatsen.

– Jeg mener, at vi har gode muligheder, for vi har gode tilbud i byen. Vi har to gode børneinstitutioner, en god dagpleje, og nu en hel skole. Det skal selvfølgelig udnyttes, og det vil komme til at påvirke forretningslivet med videre. Det er et stort øjeblik, mener Kaj Erik Mortensen, der tror på, at skolen nu vil opleve en øget tilslutning.