Arkivfoto: Berit Hvassum

71-årig samler affald: Lad os nu få en ren ø

Du har måske set ham, når han cykler rundt i og omkring Rønne med poser fyldt med affald. 71-årige Keld Smidt Jensen har gjort det til en del af sin tilværelse at rydde op efter dem, der ikke selv kan finde ud af det.

– Jeg flyttede til Bornholm som 20-årig soldat, og mit udgangspunkt er, at jeg holder meget af Bornholm. Vi er privilegerede at bo på så smuk en ø. Men jeg bliver trist, når jeg ser, hvordan vi behandler vores natur, siger Keld Smidt Jensen, da han viser Bornholms Tidende, hvad han har fundet af affald på en strækning langs med Nordre Ringvej. Det er ikke småting, og der ligger stadig masser af kapsler henne ved busstoppestedet, peger han.

Keld Smidt Jensen fortæller, at han har samlet affald i mange år. Som pensionist har han fået mere tid tll det. Hans motto er at samle tre ting op hver dag. Men ofte bliver det til flere poser/sække, han skal af sted og aflevere på genbrugspladsen.

– Når jeg ser noget affald ligge og flyde, samler jeg det op. Jeg har to børnebørn og tænker meget på, hvad det er de skal vokse op til, siger Keld Smidt Jensen.

– Bornholm vil gerne have et image som en miljørigtig ø, men selv om der er kommet mere fokus på det, ligger der stadig meget affald ude i naturen. Masser af cigaretskodder for eksempel. Forleden så jeg en lastbilchauffør, der på Borgmester Nielsens Vej tømte askebægeret ud af bilvinduet. Jeg kan ikke forstå, at vi som oplyste mennesker opfører os på den måde.

Keld Smidt Jensen fortæller, at han ofte får positive reaktioner fra folk, når de ser, at han samler affald, og han glæder sig over, at andre gør en lignende indsats.

– Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik endnu mere fokus på, at vi skal have en ren ø, siger han.