Flagene bliver fredag hejst i Hasle, hvis politikerne som ventet beslutter, at der igen skal være overbygningsklasser på Svartingedal Skole. Arkivfoto: Berit Hvassum

Stor beslutning venter torsdag aften: Hasle gør klar til fest

Hasle Bytings flaghold rykker ud fredag morgen for at hejse Dannebrog i byens flagallé. Det skal fejres, at den lokale skole igen får en overbygning.

Den endelige beslutning om, at skolen igen får overbygningsklasser – med i første omgang en 7. klasse efter sommerferien, ventes taget på kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften. I bytinget sætter man i planlægningen sin lid til, at det politiske flertal holder.

– Vi prøver at gøre fredagen festlig, så vidt det nu kan lade sig gøre i disse tider. Vi håber, at andre i byen og skoledistriktet også vil hejse flaget, for vi synes, at det er en stor dag, at vi igen får en overbygning ligesom andre skoler på øen, siger bytingets formand, Kaj Erik Mortensen.

Bytinget har også en lille forfriskning klar til personale og elever på skolen, og der planlægges desuden en prisuddeling i relation til, at skolen nu er på vej til at få en overbygning.