Velgørende cykelhold kører alternativ støttetur

Velgørende cykelhold kører alternativ støttetur
Kennet Holm-Mortensen er klar med et nyt initiativ, Støtte-touren Bornholm 2020, til erstatning for Team Giv det Håb. Arkivfoto: Elisabeth Krogh
| ABONNENT | 26. MAJ 2020 • 08:10
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
26. MAJ 2020 • 08:10
Bornholm skulle i 2020 for første gang have et velgørenhedscykelhold med i Team Giv Håb for at samle penge ind til organisationen Børn, Unge & Sorg. Siden i vinter har et lille bornholmsk motionshold været i gang med træningen. Men ak. Så kom aflysningen på grund af coronanedlukningen.

– Vi har været ude at trille nogle ture efter aflysningen og er blevet enige om, at vi gerne vil gøre noget, nu hvor landet alligevel er ved at åbne lidt. Så vi kan få vist vores sponsorer, at vi gerne vil ud at vise dem frem og indsamle nogle penge til Børn, Unge & Sorg, siger initiativtager og holdkaptajn Kennet Holm-Mortensen fra Hasle om det nye initiativ, Støtte-touren Bornholm 2020.

Vi starter med at køre Bornholm rundt, som også skulle have været første etape på den oprindelige tur

Kennet Holm-Mortensen


Det bornholmske hold skulle oprindelig have været af sted i en hel uge, uge 27, hvor der skulle cykles 1.000 km frem til afslutningen den 4. juli i Aalborg, som skulle være målby for alle 10 hold fra hele landet.

Tre etaper

Den bornholmske erstatningstur bliver over tre etaper og knap 400 km.

– Vi starter med at køre Bornholm rundt, som også skulle have været første etape på den oprindelige tur. Dagen efter tager vi færgen til Ystad og cykler til Helsingborg. Vi har lavet en aftale med Comwell i Snekkersten i Nordsjælland om overnatning, og så går tredje etape derfra formentlig ind over Roskilde-, Holbæk-området og ned til Køge, hvor vi tager natfærgen hjem, oplyser Kennet Holm-Mortensen.

Holdkaptajnen fortæller, at de tilmeldte deltagere i Team Giv Håb har fået refunderet deres penge, men at man på det bornholmske hold alligevel har valgt at købe den tøjpakke, som er produceret til rytterne. Således at arrangørerne ikke skal lide yderligere tab. Og så kan det nye tøj, som er på vej, bruges på den alternative tur.

Kennet Holm-Mortensen oplyser, at der indtil videre er tilsagn fra halvdelen af holdet – fem ryttere plus en servicemand.

– Nogle har fået lavet andre aftaler. De sidste skal lige finde ud af, om de vil med, siger han.

Træningen fortsætter

– Hele holdet fortsætter fællestræningen, og stort set hele holdet fortsætter til næste år, hvor det også vil være muligt for nye at komme med, tilføjer Kennet Holm-Mortensen.

Støtte-touren Bornholm 2020 gennemføres nu som et privat projekt, hvilket betyder, at udgifterne er for deltagernes egen regning. Men er derfor i gang med at finde sponsorer, oplyser holdkaptajnen.

Et hold fra Sjælland er i gang med et lignende projekt, hvor man vil cykle Sjælland rundt.

Hjælpeorganisationen Børn, Unge & Sorg arbejder på forskellige måder for at hjælpe børn og unge, der har mistet eller har en alvorligt syg forælder eller søskende. Man kan i forbindelse med det bornholmske cykelholds tur støtte Børn, Unge & Sorg via mobilepay og Facebook.