Farvel til en lederstilling: Nu skal uddannelsen ledes fra København

Farvel til en lederstilling: Nu skal uddannelsen ledes fra København
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 26. MAJ 2020 • 18:58
| ABONNENT
26. MAJ 2020 • 18:58
Andreas Grosbølls stilling som leder af pædagoguddannelsen på Bornholm er blevet nedlagt. Det kunne Bornholms Tidende afsløre tidligere i dag.

I en mail til avisen forklarer Annegrete Juul, der er dekan ved Københavns Professionshøjskole, som udbyder uddannelsen, at nedlæggelsen af stillingen sker som et led i etablering af en ny organisering omkring institutionens uddannelser på Bornholm.

Den nye organisering "skal understøtte en høj standard i den faglige udvikling af uddannelserne og i det løbende arbejde med at sikre kvaliteten", fortæller Annegrete Juul.

Hvad er det, I tror, der kommer ud af den organisatoriske forandring?

– Der er behov for en højere grad af sammenhæng og fremdrift i aktiviteter og tiltag på tværs af udbuddene af henholdsvis lærer- og pædagoguddannelsen i Region Hovedstaden. Begge uddannelser arbejder aktuelt med en række faglige indsatser, der på forskellig vis tilstræber at løfte uddannelserne og klæde vores dimittender bedre på til at lykkes som myndige fagprofessionelle, der kan bidrage til at realisere ambitioner og løse udfordringer i praksis, forklarer Annegrete Juul.

Hvorfor sker det nu?

– Det sker som led i udmøntning af det større udviklingsarbejde, som pågår i forlængelse af Københavns Professionshøjskoles strategiske retning.

Hvordan skal pædagoguddannelsen på Bornholm ledes fremover?

– Den nye organisering indebærer, at vi forankrer den faglige ledelse af lærer- og pædagoguddannelsen på Bornholm hos uddannelsesledelserne i København. Det er en organisering, der allerede er gode erfaringer med fra Københavns Professionshøjskoles udbud af socialrådgiveruddannelsen på Bornholm. Samtidig etablerer vi  lokale uddannelsesfaglige koordinatorer på lærer- og pædagoguddannelsen på Bornholm, der står for den daglige kontakt til vores studerende samt forskellige drifts- og udviklingsopgaver lokalt, lyder det fra Annegrete Juul.