Erik A. Larsen. Foto: Jens-Erik Larsen

Erik A. er blevet testet – og er klar med en opfordring

For at få styr på coronas udbredelse i befolkningen er der åbnet for, at alle danskere kan blive testet for virussen. Det er en mulighed, ældre her på øen bør benytte sig af, synes formand Erik A. Larsen fra Bornholms Ældreråd. Han er selv blevet testet, fortæller han.

Når han i anden forbindelse taler med nogle af øens seniorer, spørger han, om de er klar over, at det er blevet muligt for alle at blive testet, og det er de ikke. Det ærgrer ham, og derfor ønsker han at gøre opmærksom på muligheden og samtidig opfordre de ældre til at benytte sig af den.

– Jeg vil som formand for ældrerådet opfordre de ældre mennesker til at benytte det her tilbud. De kan bare gå ind og bestille tid inde på hjemmesiden, eller de kan ringe. Der står også et telefonnummer, siger Erik A. Larsen.

Ikke en sjæl

Ældrerådsformanden har selv været en tur forbi testteltene, fordi han har haft ondt i halsen. I den forbindelse fik han en snak med personalet og fik det klare indtryk, at kapaciteten på det tidligere landsstævnestadion ikke bliver udnyttet.

– Jeg gik ind på coronaprover.dk, og der var masser af tider, så jeg kunne komme til tre kvarter efter, jeg havde været inde på hjemmesiden. Så kørte jeg derop, og der var ikke en sjæl. Der var nogle søde, unge mennesker, og jeg spurgte dem, om der kommer nogen. De svarede, at der var dødt og stille. Der kom ingen af betydning. Og det undrer mig lidt, siger Erik A. Larsen.

Oplevelsen og samtalerne med nogle af øens ældre borgere har overbevist ham om, at tilbuddet om test af alle ikke er kommunikeret klart nok ud af Region Hovedstaden.

– Det koster ikke noget, og indtil videre har der været masser af tid, og jeg kan selvfølgelig kun opfordre til, at de ældre benytter sig af det, siger Erik A. Larsen.

 

Fakta om test

På hjemmesiden coronaprover.dk kan man med sit nem-id bestille tid til en coronatest.
Har man ikke nem-id, kan man bestille tid på telefon 30 66 89 37.

Kilde: coronaprover.dk

 

Som en halsbetændelse

Efter selv at have gennemgået testen forsikrer Erik A. Larsen, at der ikke er nogen grund til at undlade, fordi man er bange for, at det er ubehageligt. Det er det overhovedet ikke, fastslår han.

– Jeg kom kørende i min bil, og så blev jeg stoppet af et par hjemmeværnsfolk, der sagde goddag og velkommen. Så blev jeg vist ind i et telt siddende i bilen, fordi jeg havde tilmeldt mig drive in. Man kan også tilmelde sig som gående. I teltet stod en flink, ung mand, en lægestuderende tror jeg, og en sygeplejerske. Han forklarede op ad stolper og ned ad vægge, hvad han ville gøre, og det var ikke anderledes end at få podet halsen, når man har halsbetændelse. Så tog han en vatpind, og den stak han ned i halsen et par steder, og så var det overstået, fortæller Erik A. Larsen.

Svaret på testen har han ikke fået endnu, men han tror ikke, han er smittet med corona.

– Jeg har ligget og lavet terrasse, og så har jeg svedt. Så har jeg smidt jakken, og så er jeg lige pludselig blevet kold. Så det er nok det, siger han.