På Café Klint er det især fadøllene, der bliver bestilt mange af efter genåbningen. Her er Sabine Viborg i gang med at skænke op. Foto: Jens-Erik Larsen

Café Klint er åbnet: Fadøllene er et hit

TURISME

Blandt de genåbnede cafeer er Café Klint på Gudhjem Havn, som siden mandag den 18. maj igen har kunnet servere mad og drikke i caféen.

Rina Thyssen bestyrer cafeen og er en del af direktionen i Arvidsen Holding, som blandt andet ejer Café Klint. Hun fortæller, at cafeen endnu ikke er helt oppe på fuld blus i forhold til, hvad de plejer ved denne tid, når der ikke er coronakrise.

– Der er nok på 60-70 procent af, hvad vi plejer. Der har været mange gæster her i Kristi Himmelfartsferien, men det er også en stor weekend for os under normale omstændigheder. Vi er på ingen måde oppe på det samme antal gæster, som vi plejer, men det regnede vi heller ikke med, fortæller Rina Thyssen.

Både turister og lokale kunder

Turisterne er begyndt at komme til Bornholm, og det kan også mærkes i Gudhjem. Men det er ikke kun turister, der optager stolene på Café Klint, fortæller Rina Thyssen. De lokale har også opdaget, at cafeen er åbnet igen.

– Der var mange turister i weekenden, men her i hverdagene er det mere de lokale, der kommer. Der er selvfølgelig stadig turister, så vi har en god blanding, synes jeg, siger Rina Thyssen.

Hvad enten det er turister eller lokale kunder, så er der en ting, der bliver bestilt særligt meget af.

– Fadøl. Det synes jeg, vi har solgt meget af i den her uge. Jeg tror, det er det, folk har savnet, og som de forbinder med det at gå ud, siger Rina Thyssen.

De lokale har også opdaget, at Café Klint er åbnet igen. Foto: Jens-Erik Larsen

Hun fortæller, at Café Klint er åbnet med fuld åbningstid, men med mindre personale, fordi der endnu ikke er helt så travlt, som der plejer at være på denne tid af året.

– Vi har gearet lidt ned på personalet. Det er jo det, vi kan skrue på i den her situation. Der er en medarbejder mindre om dagen her i hverdagene, fortæller Rina Thyssen.

Ønsker livemusik igen

Selvom restaurationslivet kan åbne for servering igen, så er der stadig retningslinjer, der skal overholdes. Det er derfor ikke helt samme rammer, de kan give gæsterne endnu. Rina Thyssen håber på, at der snart bliver lempet mere på retningslinjerne, så cafeen kan have de arrangementer, den plejer.

– Vi håber, det løsner mere op, så vi får et større rådighedsrum i forhold til, hvor mange, der må være her. Vi har livemusik om aftenen i højsæsonen, og det håber vi på at kunne have igen henover sommeren. Også for at musikerne kan komme ud og tjene nogle penge, siger hun.