Marie Smed og kollegerne langer mange af disse over disken. Foto: Jens-Erik Larsen

Turisterne er landet: 300 ekspeditioner på en enkelt dag

– Vi har haft rigtig mange mennesker forbi, siger Marie Smed, som er ansat på Svaneke Røgeri, om, hvordan Kristi himmelfartsferien er forløbet.

– Og de har været glade og søde og gode til at holde afstand og til at afspritte deres hænder, både når de kom og gik. Det har været super!

Der er rigtig mange turister.
Fra hele Danmark, men også
mange udlændinge,
som bor i København.
Marie Smed, Svaneke Røgeri

Røgeriet åbnede den 8. maj for take away, men slog mandag den 18. maj dørene op for spisende gæster.

– Og i torsdags oplevede vi så, at der virkelig kom mange mennesker, som var ankommet med færgen på Kristi Himmelfartsdag. Vi har haft kø ud gennem porten – altså, hvor folk holder afstand selvfølgelig – så det har været en rigtig god ferie for os.

I kan mærke, at turistsæsonen sætter ind?

– Ja, der er rigtig mange turister. Fra hele Danmark, men også mange udlændinge, som bor i København, vi har for eksempel haft mange franskmænd, og det er lidt specielt.

Røgeriet har fjernet nogle af bordene og på andre sat nogle skilte, som fortæller, at man ikke må sidde ved dem for at sikre, at folk kan holde afstand til hinanden.

– Men generelt er folk gode til at holde afstand, også når de sidder og spiser. I går havde vi helt fyldt op med det antal, det nu engang er tilladt, vi har på en gang. Og vi forklarer folk, at de kun må sidde med deres familie og et vist antal ved bordene.

Der er åbent dagligt klokken 10-18.

Rykind

– Og folk kommer jævnt hen over dagen, siger Marie Smed.

– Måske med lidt større rykind ved frokost og aftensmadstid. Men ingen sure miner, hvis der er kø, for folk ved godt, at der er mange nye rutiner.

Har du et bud på, hvor mange I har haft forbi på en enkelt dag?

– Lørdag for eksempel havde vi cirka 300 ekspeditioner. Men det er jo bare dem, der har betalt, de har også haft deres familier, venner og så videre med, så det dækker over mange flere gæster. Det har været rigtig-rigtig godt.

De 300 ekspeditioner svarer til mere end en ekspedition hvert andet minut i løbet af hele åbningstiden.

Svaneke Røgeri. Foto: Jens-Erik Larsen
Hvad skulle det være …? Foto: Jens-Erik Larsen