Rune Holm på arbejde til arrangementet Bornholm i København. Foto: Torben Ager

Tilflytterservice søger 1,2 mio. kroner hos kommunen

Tilflytterservice er ude med en ny ansøgning om støtte til markedsføring af job på Bornholm, formidling af gode tilflytterhistorier samt rådgivning om job, ægtefællejob, sociale forhold, netværk, skoler, institutioner med mere.

Ordningen, hvor Rune Holm er tilflytterkonsulent, finansieres 50 procent private og offentlige virksomheder og 50 procent af Bornholms Regionskommune, og det er sidstnævnte, som Business Center Bornholm nu er ude at søge om penge til for årene 2021 og 2022.

Der ansøges om en bevilling fra Bornholms Regionskommune på 632.300 kroner i 2021 og 643.800 kroner i 2022. Det oplyser Business Center Bornholm i en pressemeddelelse.

– Trods coronakrisen har Bornholm forsat behov for at tiltrække tilflyttere. Den eksisterende befolkning er præget af store efterkrigsårgange og små årgange omkring 1980. Det betyder, at vi over de næste fem år ser de store årgange, der går på pension – og de små årgange, der både skal skabe det økonomiske grundlag, og samtidig sætte næste generation i verden. Der er med andre ord fortsat behov for at sikre kvalificeret arbejdskraft til øen, så vi også fremadrettet kan skabe det økonomiske grundlag for det bornholmske samfund, siger erhvervschef Christa Lodahl ifølge pressemeddelelsen.