Her rykker ny butik ind. Foto: Jens-Erik Larsen

‘Det er nu vi skal satse’: Her åbner ny tøjbutik

Nexø Herremagasin åbner en sommerbutik på Torvet i Svaneke.

Butikken rykker ind, hvor Svaneke Is tidligere havde forretning. Tøjbutikken deler det store lokale med Bornholms Ismejeri, fortæller Magnus Dyrmose Andersen.

– Vi laver en kombineret tøjbutik og iscafe.

Meningen var at åbne til påske, men corona-restriktionerne har udsat åbningen. Magnus Dyrmose Andersen forventer at butikken åbner til pinse.

– Vi er hundrede procent klar.

Magnus Dyrmose Andersen overtog i begyndelsen af 2019 Nexø Herremagasin og har siden udvidet med en webshop, og nu altså med sæsonbutik i Svaneke.

Svanekebutikken bliver med samme varer som i Nexøbutikken, men i et mindre udvalg

– Jeg vil for alt i verden ikke lave en outlet-butik. Størstedelen bliver nye varer, men kun et udvalg af det, der er i Nexø, for der er tre gange mindre plads i Svaneke.

Han er ikke bange for at åbne en sommerbutik så tæt på butikken i Nexø.

– Jeg har hørt, at der mangler en herrebutik i Svaneke, og så er der stadig mange, mange flere turister i Svaneke end i Nexø.

Magnus Dyrmose Andersen har ikke planer om flere butikker.

– At drive webshoppen er fuldtidsarbejde, så det er reelt tre butikker, så jeg har rigeligt for nu.

Nexø Herremagasin har haft åbent hele foråret, men nedlukningen af Danmark har kunnet mærkes på salget i butikken.

– Vi har næsten halveret omsætningen. Til gengæld har der været mere gang i webshoppen, end der plejer. Men nu er vi tæt på normal omsætning igen, siger Magnus Dyrmose Andersen, der ikke er bange for at satse med en ny butik lige nu.

– Det er nu, vi skal sætte alle sejl ind for at hente det tabte og vi skal også vise, at vi har troen på, at øen får gang i hjulene igen.