Starten blev lidt forsinket på grund af en vis virus, men nu er blandt andet Bodil Brandt, Ingrid Westh Drejer, Claus Reinhold og Vera Holmslykke klar til at åbne et nyt galleri i Snogebæk. Foto: Jens-Erik Larsen

Kunstnere popper op med flot sommerprogram i nyt galleri

SNOGEBÆK

– Vi er styregruppen, griner kvartetten Bodil Brandt, Ingrid Westh Drejer, Claus Reinhold og Vera Holmslykke.

Alle er kunstnere eller kunsthåndværkere, og sammen har de taget initiativ til at åbne et nyt galleri i Snogebæk.

Galleriet kan præsentere sin første udstilling den 14. juni med akvareller af Ben Woodhams.

Lige ved siden af Snogebæk Røgeri har de i de seneste uger knoklet med at male og istandsætte, hvad der før i tiden var Salteriet.

Nu bliver navnet Galleriet.

At de fire aktive, og samtidig temmelig voksne kunstnere – kan vi vist godt tillade os at fastslå – har taget sagen i egen hånd og åbnet galleri, har en naturlig årsag.

– Det udspringer af, at Galleri Benmel i Nexø lukkede til denne sæson. Her plejer kunstnersammenslutningen Bimaris, som vi alle er med i, at udstille, men det er nu ikke muligt, forklarer Bodil Brandt.

Da hun selv bor i Snogebæk fik hun ideen til at bruge det gamle salteri i stedet.

– Røgeriet brugte det til opbevaring af havemøbler. Det er en fantastisk adresse, lige ud til “strøget” i Snogebæk, hvor alle turisterne går om sommeren, og synd at bruge til opmagasinering.

Kunstnergruppen har indgået en lejeaftale med Thomas Arvidsen, Snogebæk Røgeri, om at leje halvdelen af salteriet til galleri. Foreløbig denne sæson.

Det er ikke som sådan Bimaris, der står bag galleriet, men en gruppe af kunstnere/kunsthåndværkere, forklarer de.

 

Vi satser på at folk
bliver nysgerrige hver uge

 

– Det er både tidligere og nuværende medlemmer af Bimaris, og vi har så en arbejdsgruppe/styregruppe, som er os fire, som alle bor i Snogebæk, forklarer de.

Åbningen af det nye galleri er blevet forsinket i nogle uger på grund af corona.

– Vi skulle have startet til pinse med en fælles Bimaris-udstilling, men den har vi aflyst. Det ville være for mange mennesker at samle på for lidt plads, forklarer Vera Holmslykke.

Også to af udstillerne i det oprindelige program sprang fra på grund af corona, men udstilingskalenderen er nu fyldt op med foreløbig 14 forskellige udstillinger.

– Vi var kede af, at Galleri Benmel lukkede, siger de fire aktive kunstnere. Nu har de taget sagen i egen hånd og selv åbnet galleri. Foto: Jens-Erik Larsen

Ny udstilling hver uge

Kunstnergruppen åbner den 14. juni med udstillingen af Ben Woodhams, og herefter fortsætter galleriet helt frem til udgangen af september med en ny udstilling hver uge.

I løbet af sommeren bliver der mulighed for at se blandt andet maleri, keramik, skulpturer, tegninger, gobeliner og collager. Bag hver udstilling står 1-2 kunstnere.

– Vi havde gerne set et større lokale, ligesom vi havde i Galleri Benmel i Nexø, men Galleriet her er perfekt til en til to udstillere, siger Ingrid Westh Drejer.

De håber, galleriet bliver et dejligt indslag i Snogebæk, hvor der ikke er så mange kulturelle tilbud. Særlig i år, hvor både havnefesten og de store kræmmermarkeder er aflyst.

– Vi har prøvet at lave et meget varieret program, så folk har lyst til at komme igen. Vi satser på, at folk bliver nysgerrige hver uge, siger Ingrid Westh Drejer.

Hver udstilling varer nemlig kun en uge, og hver søndag åbner en ny.

Endnu mangler de sidste forberedelser. Skiltet blev sat op i går, et sort- og nymalet trappetrin ligger til tørring, og de sidste malergrejer skal ryddes op, men så er Salteriet også klar til sit nye liv.

– Vi har malet væg, og vindueskarme, sat kroge op til billedophæng, malet podier og dørtrin, det var mest af alt et råt pakhus før, forklarer Claus Reinhold.

Bimarismedlemmer står for en del af udstillingerne, og derudover er der udstillere udefra, eksempelvis Ben Woodhams og Annelise Kofoed Hansen. Hver enkelt udstiller betaler selv for lokalet, men styregruppen sørger gennem Bimaris for det praktiske.

Foreløbig er galleriet et pop-up galleri for denne sæson med en lejeaftale for et år.

– Vi er spændte på, hvordan sommeren kommer til at gå. Vi evaluerer, når sæsonen er gået, fortæller gruppen.