Keramiker laver seks timer lang performance

Keramiker laver seks timer lang performance
Eget foto
| 22. MAJ 2020 • 10:42
Af:
elisabeth-krogh

22. MAJ 2020 • 10:42
En af designskolen i Nexøs keramikstuderende gennemfører fredag en seks timer lang performance.

– Som studerende på 2. semester på designskolen i Nexø, har vi ingen værkstedsadgang under corona, og derfor har vi måttet arbejde med materialet og vores projekter på alternative måder, fortæller Birgit Marie Østerby.

– Rundt omkring i hjemmene har vi arbejdet på nye metoder, og det har jeg også. Jeg har med udgangspunkt i en gammel teknik arbejdet med modellering i porcelæn og har opsat mine egne regler og dogmer for tilblivelsen af objekter til bordet.

Som en afslutning på sit projekt holder Birgit Marie Østerby fredag en performance i Nexø, hvor hun vil modellere beholdere til bordet.

– Naturligvis inden for mine dogmer omkring min metode for modellering. I korte træk kan man sige, at projektet er en undersøgelse af, hvordan tid og stramme parametre kan skabe rammerne for en arbejdsgang, hvor væsentligheden ligger i processen, fremfor i det færdige produkt, forklarer den kommende keramiker.

Selve perfomancen går ud på, at Birgit Marie Østerby arbejder med hver lerklump i ti minutter og ud fra klumpen skal finde former der mimer skåle, kopper, tallerkner – og endnu ukendte steldele og funktioner til et dækket bord. Efter de ti minutter erklæres beholderen for færdig og placeres på bordet i en komposition med de øvrige steldele.

Der må ikke ændres eller forfines efter de ti minutter er gået. I løbet af de seks timer vil der dermed vokse sig et endnu ukendt stel frem til fire personer.

Der vil i rummet være yderligere forklaring af projektet, og det foregår i Det Brune Værksted Brogade 7A i Nexø frem til klokken 15.00.