Kjærstrup er en af de fødevareproducenter, som deltager i Danske Uger i to af Tysklands største stormagasiner. Andre kan stadig nå at være med, hvis de tager kontakt til Klaus H. Petersen hos Bornholms Landbrug & Fødevarer. Arkivfoto: Allan Rieck

Smagen af Bornholm rykker til Tyskland

Der kommer en tid efter corona, og den er en række lokale fødevareproducenter og grossister ved at forberede sig på. I denne uge har de deltaget i et internetbaseret seminar som forberedelse på et fremstød i Tyskland i efteråret.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Fra den 7. til den 20. september holder stormagasinerne Kaufhaus des Westens i Berlin og Alsterhaus i Hamborg Danske Uger, og det er en lejlighed til at komme i kontakt med tusindvis af potentielle kunder. Det sker i forbindelse Danmark og Tysklands kulturelle venskabsår 2020 og i samarbejde med den danske ambassade i Berlin og erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Forarbejdet begyndte sidste forår, men først nu har bornholmske virksomheder fået mulighed for at blive en del af fremstødet. Den mulighed har chokoladeproducenter Kjærstrup, Karamelkompagniet, Bornholmerhampen og Borngros benyttet sig af indtil videre. Fremstødet bliver med midler fra EU’s regionalfond støttet af Bornholms fødevareklynge, der er et partnerskab mellem Bornholms Regionskommune,

Gourmet Bornholm og Bornholms Landbrug & Fødevarer. Håbet er, at tilstedeværelsen i Tyskland kan styrke Bornholms position som fødevareø og give tyskere lyst til at rejse til Bornholm.