Rønne Havn: Vi er særdeles godt rustet

Rønne Havn: Vi er særdeles godt rustet
Foto: Berit Hvassum
| 20. MAJ 2020 • 14:12
Af:
tommy-kaas

20. MAJ 2020 • 14:12
Ved at gøre Bornholm til energiø og til centrum for energibranchen i øst, gavner det både klimaet og beskæftigelsen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Rønne Havn.

Det sker i kølvandet på, at regeringen i dag har foreslået at Bornholm bliver gjort til energiø ved, at man etablerer og tilkobler op til 2 GW havvind med forbindelser til Sjælland og Polen. Planerne skal ifølge regeringen føres ud i livet inden 2030.

– Vi er glade for, at Bornholm er udpeget til at blive energiø, at en 2 GW-havvindmøllepark foreslås placeret her, og at østersøregionen bliver prioriteret, så klima- og energiambitionerne nu også gælder øst for Storebælt, så hele Danmark får glæde af de beskæftigelseseffekter, der er i kølvandet på opførelsen af havvindmølleparker i Danmark, siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn, ifølge pressemeddelelsen.

– Der er ingen tvivl om, at Bornholm står særdeles godt rustet til at være energibranchens centrum i øst. Vi har bygget et moderne og klimasikret 150.000 kvadratmeter stort havneareal, som er specielt designet til at kunne håndtere de tunge projektlaster, i form af for eksempel vindmølledele fra offshore wind-branchen, og hvor de nye kajkonstruktioner har en bæreevne, der er yderst konkurrencedygtig i det internationale marked, som vores havn agerer i. Det betyder at vi har den helt rette infrastruktur til rådighed, siger Thomas Bendtsen.

Det var havvindgiganten Ørsted, der i november foreslog en stor havvindmøllepark i Østersøen og samtidig gøre Bornholm til energiø ved at etablere en transformerstation som "det logiske kabelled mellem Sverige, Danmark, Tyskland og Polen og dermed gøde jorden til et gensidigt frugtbart energi- og klimasamarbejde mellem de europæiske østersølande", forklarer Rønne Havn.