Bevillingshaverne er ansvarlige i forhold til at sikre indretningen af deres lokaler, fortæller politiet. Foto: Berit Hvassum

Miniferie med mange mennesker på besøg: Politiet har fokus på restauranter, caféer og værtshuse

Kristi himmelfartsferien står for døren, og vejudsigten tyder på godt vejr. Bornholms Politi forventer derfor, at flere bornholmere vil besøge øens restaurationer, ligesom der vil komme flere gæster til øen til helligdagen og den efterfølgende weekend.

Det oplyser ordensmagten i en pressemeddelelse, hvor det hedder, at politiet vil have fokus på restauranter, caféer og værtshuse.

– Vi ved, at der i de kommende helligdage kommer mange gæster til Bornholm. Det er rigtig godt for øens erhverv. Men for at det kan blive en god oplevelse for alle, skal vi hjælpe hinanden med at holde afstand og undgå at forsamles mange på det samme sted, siger politidirektør Frits Kjeldsen i pressemeddelelsen.

Politiet vil i de kommende dage være rundt i byerne og besøge restaurationerne.

–Det er vigtigt at udvise ansvarlig adfærd og huske at holde afstand til hinanden, når man tager i byen for at spise eller nyde en kop kaffe eller en øl, lyder det fra politiet.

Genåbningen af restauranter, caféer og værtshuseer  er indtil videre forløbet i god ro og orden, oplyser Bornholms Politi, som kan konstatere, at “bevillingshaverne generelt er ansvarlige i forhold til at sikre indretningen af deres lokaler på en sådan måde, at covid-19 smittespredning minimeres”.