Tre finalister kæmper om at blive årets virksomhed

Tre finalister kæmper om at blive årets virksomhed
Lehnsgaard er med i kampen om titlen som årets virksomhed. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 19. MAJ 2020 • 10:21
Af:
laust jordal

19. MAJ 2020 • 10:21
Bornholm Hotels, Lehnsgaard, Bornholms Oliemølle og Svaneke Bryghus er de tre finalister, som er med i opløbet om titlen som Årets Virksomhed 2020. Det fortæller Bornholms Erhvervsservice i en pressemeddelelse. De tre nominerede virksomheder må væbne sig med tålmodighed, da selve kåringen først vil finde sted den 18. september.

I marts havde bornholmerne mulighed for at indstille en kandidat til prisen via Bornholms Erhvervsservices hjemmeside, hvilket resulterede i mere end 15 bud på virksomheder, der har gjort sig særligt bemærket inden for grøn og bæredygtig omstilling.

En intern styregruppe i Bornholms Erhvervsservice har ud fra en række prædefinerede kriterier efterfølgende udvalgt tre kandidater, som nu er nomineret til årets virksomhed 2020.

De nominerede arbejder alle aktivt med grøn og bæredygtig omstilling, lyder det i pressemeddelelsen.

– Vi er i styregruppen rigtig glade for de mange indsendte forslag til kandidater til Årets Virksomhed. Antallet vidner om, at grøn og bæredygtig omstilling er højt prioriteret hos mange af øens virksomheder, og det kan vi kun bakke op om, fortæller Christa Lodahl, erhvervschef og en del af styregruppen for Årets Virksomhed.

– De tre nominerede udmærker sig ved, at de er ambitiøse, innovative og har dokumenteret deres indsats. Jeg synes faktisk, at det er ret imponerende, at vi her på Bornholm har tre virksomheder, der er så professionelle og banebrydende på det bæredygtige område, siger hun.

Også borgmester Winni Grosbøll er begejstret for det stærke felt af kandidater.

– På Bornholm har mange virksomheder en evne til at tænke innovation og bæredygtighed som en naturlig del af deres forretning, og det understøtter i den grad Bornholms vision som værende en Bright Green Island. Det giver genklang i resten af landet og sågar i EU, hvor vi netop er kåret som Europas mest bæredygtige ø, tilføjer Winni Grosbøll ifølge pressemeddelelsen.
 

Fakta

Hvert år sætter Bornholms Erhvervsservice fokus på det bornholmske erhvervsliv ved at kåre Årets Virksomhed. I år gives prisen til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats inden for grøn og bæredygtig omstilling. Virksomhederne skal opfylde disse krav, for at kunne komme i betragtning til prisen.

-Virksomheden skal være mindst 3 år gammel.

-Virksomheden skal have cvr og hjemstedsadresse på Bornholm.

-Virksomheden skal have flere ansatte.

-Virksomheden bør kunne demonstrere en positiv udvikling i omsætning, bruttoresultat, nettoresultat og i egenkapital.

-Virksomheden arbejder med CSR, og har måske en CSR-politik om social ansvarlighed, ligesom virksomheden gerne arbejder dedikeret med FNs -Verdensmål.

-Virksomheden skal kunne dokumentere sin grønne og bæredygtige omstilling f.eks. i produktudvikling, metodeændring osv.

Kilde: www.businesscenterbornholm.dk