En stor ting at kunne låne bøger igen

En stor ting at kunne låne bøger igen
Karl Åge Jensen er glad for, at biblioteket i Rønne holder åbent igen, da både han og hans kone læser meget. Derudover har de begge arbejdet på biblioteket for en del år siden. Foto: Jacob Jepsen
| 19. MAJ 2020 • 15:11
Af:
henrik-nielsen

19. MAJ 2020 • 15:11
En superbruger er som regel en, der har særlig meget forstand på brug af computere og programmer, men på Bornholms Folkebiblioteker kan betegnelsen også gælde en, der i særlig høj grad benytter sig af de mange tilbud. Det kan for eksempel være Karl Åge Jensen fra Rønne, som var blandt de første, da Rønne Bibliotek genåbnede mandag formiddag.

– Jeg er en af de meget faste. Både jeg og mine kone læser, vi læser nok tre-fire bøger om ugen, så vi har haft abstinenser. Jeg her lige afleveret en kvart kubikmeter, fortæller han, som i løbet af bibliotekets coronalukning hoppede over på e-reolen og lånte e-bøger for at have læsestof nok.

– Og min kone er begyndt at forgribe sig på vores bogreol, så vi er helt vildt glade, siger Karl Åge Jensen.

Som pensionist er hans arbejdsliv ikke blevet påvirket af corona, og fritidsinteressen cykling har han også kunnet dyrke.

– Det eneste, jeg for alvor har mærket, er, at biblioteket er lukket. Jeg fandt faktisk på et system, hvor jeg lånte ud til mine naboer af de bøger, jeg ikke kunne aflevere. Der var flere i vores gade, som var kede af, at de ikke kunne låne fortæller han.

Jørn Kjøller er også glad for, at Rønne Bibliotek holder åbent igen. Under coronalukningen har han læst nogle af sine egne bøger, og så har han lånt af sin datter.

– Jeg har mange, jeg godt kunne læse igen. Ellers har jeg min computer og laver en hel bunke der, siger han om sit arbejde med at lave database for Bornholms Slægts- og Lokalhistoriske Forening og og over sin egen slægt. heni