Beboere på sociale botilbud kan se frem til begrænset besøg

Beboere på sociale botilbud kan se frem til begrænset besøg
Botilbuddet Stenbanen. Arkivfoto: Henning Sigvardsen
| 19. MAJ 2020 • 09:08
Af:
kasper-rasmussen

19. MAJ 2020 • 09:08
En ny statslig bekendtgørelse gør det muligt for beboere på sociale botilbud at modtage besøg i et begrænset omfang og primært udendørs. De pårørende er, eller vil blive orienteret om mulighederne, og ordningen sættes i værk senest onsdag 20. maj, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det tidligere besøgsforbud der blev sat i værk for at beskytte landets svageste borgere under coronakrisen gælder fortsat, men en ny bekendtgørelse kommer nu med en lempelse af de hidtil gældende regler. Lempelserne betyder, at beboere på kommunens sociale botilbud vil kunne modtage besøg i begrænset omfang og primært udendørs.

Det er den lokale ledelse på de enkelte botilbud, som med inddragelse af beboeren og de pårørende tilrettelægger besøgene på en forsvarlig måde. Og lempelserne skal ske i overensstemmelse med de efterhånden velkendte retningslinjer fra sundhedsmyndighederne om at holde afstand og et højt hygiejneniveau.

Denne nye form for besøgsmuligheder skal være sat i gang senest den 20. maj ude på institutionerne. Pårørende til beboere på kommunens sociale botilbud er, eller vil om kort tid blive informeret om de nye muligheder. Ved spørgsmål i denne anledning skal de pårørende kontakte ledelsen på det botilbud, hvor deres pårørende bor.