Rønnebo kan få bøde i meget omtalt sag: Fangede katte og satte dem ud i skoven

Rønnebo kan få bøde i meget omtalt sag: Fangede katte og satte dem ud i skoven
To af Katja Rømer og Morten Tues katte blev fanget af en mand i nabolaget. Efter seks uger kom den ene hjem igen, da den blev fundet ved Østermarie. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 16. MAJ 2020 • 09:31
Af:
jakob-noermark

16. MAJ 2020 • 09:31
I kvarteret omking Nørregade i Rønne forsvandt flere katte i begyndelsen af 2019 – lidt for mange til, at det kunne være en tilfældighed.

Knuste katteejere involverede politiet i sagen, og mistanken rettede sig hurtigt mod en mand. Han havde sat en seddel op sin dør, hvor han advarede med at køre katte væk, hvis deres ejere ikke holdt dem væk fra hans baggård.

Han indrømmede over for politiet at have indfanget nabolagets katte i en fælde og sluppet nogle af dem løs i bisonskoven. Godt et år, efter at de bortførte katte resulterede i flere artikler her i avisen, skal man nu for retten på mandag. Den i dag 50-årige mand er tiltalt for at have overtrådt dyreværnsloven ved at have behandlet dyrene "groft uansvarligt og undladt at beskytte kattene bedst muligt mod smerte, lidelse, angst", som det hedder i anklageskriftet.

Det fremgår, at manden frem til 14. marts 2019 indfangede mindst syv katte. Han satte 3-4 katte ud i Chr. X Vej ved bisonskoven, mens de resterende blev efterladt ved Rø Plantage.

Overtrædelser af paragraffen, som kattebortføreren er tiltalt efter, kan straffes med op til to års fængsel, men anklagemyndigheden ved Bornholms Politi har besluttet at køre sagen som en bødesag. I anklagesskriftet bemærkes, at erstatninger til katteejerne kan indgå i sagen.