Antallet af bornholmere, der har været smittet med covid-19, er 16. maj steget fra 69 til 70.

Coronavirus: Første positive test i 12 dage

For første gang i 12 dage er en bornholmer testet positiv for covid-19. Det fremgår af dagens oversigt fra Statens Serum Institut.

Det samlede antal bornholmere, som er testet positiv for virussen, steg dermed fra 69 til 70.

Langt de fleste af de smittede bornholmere vil have overstået infektionen, eftersom man i statistikken kategoriseres som rask, hvis man 14 dage efter den positive test ikke er indlagt eller død. På landsplan har 9.107 ud af de 10.858 smittede overstået infektionen ifølge denne definition.

Under hele corona-perioden er der foretaget 3.466 test på Bornholm. Alene de seneste fem dage er næsten 600 personer blevet podet. Og siden 4. maj, hvor der i hele perioden kun er afgivet én positiv prøve, er cirka 1.600 bornholmere blevet testet.