Foto: Berit Hvassum

Dom udsat – én ud af fire tiltalte udeblev: Mor til offer for voldsomt overfald meget frustreret

Retssagen om et særdeles voldeligt overfald på en 39-årig mand skulle være afgjort fredag, men én af de fire tiltalte mænd mødte ikke op i byretten.

Efter et par timer fik forsvarsadvokat Nima Nabipour telefonisk kontakt til manden, som ikke ville give samtykke til, at sagen kunne gennemføres, uden at han var til stede.

Så afgørelsen på retssagen måtte endnu engang udskydes – til tydelig frustration for både de lokale politibetjente i salen og pårørende.

– Det er under al kritik for os, som står som pårørende, siger offerets mor til Bornholms Tidende.

Hun ønsker at være anonym af hensyn til sin søn, der blev overfaldet på Store Torv 1. november sidste år.

Moderen var formiddagen igennem i kontakt via sms med sin søn, som har fået varige mén af sine skader som følge af en blødning i hovedet.

En af de tiltalte slog ham ned bagfra efter en aften på Krystalcaféen. Mens han lå bevidstløs på brostenene, blev han slået med knytnæver og stampet i hovedet.

Nu går der endnu længere tid, før familien kan få den afklaring, de har brug for, og moderen bebrejder de fire forsvarsadvokater får bevidst at forhale sagen, siger hun.

Den udeblevne i sagen var den mest voldsomme under overfaldet ifølge moderen, der sad på tilhørerpladserne under de første to retsmøder i februar, hvor retten ikke havde tid nok til at gennemføre de afsluttende procedurer fra anklageren og de fire forsvarsadvokater samt den endelige votering.

Hvornår retssagen kan genoptages, er uvist. De fire forsvarsadvokater skal koordinere deres kalendre og blev af dommeren opfordret til at finde en dag i juni eller juli.

Dommer Vivi Kahr Rasmussen opfordrede de tre øvrige tiltalte til at overveje, om de ville give retten samtykke til at gennemføre sidste del af retssagen uden deres tilstedeværelse

– Når der er flere tiltalte i en sag, kan det ofte vise sig vanskeligt at få samlet folk, sagde dommer, inden retten blev hævet klokken 11.32 – efter to timers tomgang.