To jappede minutters nyheder

To jappede minutters nyheder
Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 14. MAJ 2020 • 17:25
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
14. MAJ 2020 • 17:25
En herlig forsommerdag med høj himmel og sol.

Bornholms radio afslutter de to jappede minutters mere eller mindre ligegyldige, men nemt indsamlede, nyheder med: “Og vejret kort: sol”.

Nu er der vinduer i de fleste boliger, så det kan man jo orientere sig om ved bare at kaste et blik ud.

Nu er der jo en del mennesker, der er interesserede i, om det blæser, hvor meget det blæser, og hvordan vejret kommer til at se ud resten af dagen, så den dér dum-smarte “vejrudsigt” er nærmest at gøre nar af lytterne.

På den anden side passer det udmærket med den elendige popmusik, der spilles uafladeligt.

Der findes uendelig meget god musik i alle genrer, men alligevel bliver vi udsat for de samme poppede numre i ugevis, som en eller flere nær-midaldrende mænd, der tror, de er 35, sidder ovre i DR og lægger ind på såkaldte spillelister, som lokalradioerne så skal hælde ud over regionerne.

Og nu er de oven i købet begyndt at vende bunken af spillelister, så de samme numre, som røg i æteren sidste år, nu kommer igen- og igen.

Det er genudsendelser af værste skuffe. Men det nedsætter jo arbejdsindsatsen i DR og sparer vel dermed penge.

I gamle dage gjorde Bornholms Radio, når der var krisetider en ekstra indsats og anstrengte sig for at give et fornuftigt, spændende og underholdende indhold i udsendelserne. I dag får vi jappende, plaprende nyheder og pop.

Det kan altså gøres bedre.

Jørgen Bondorff Vimmelskaftet 26, Rønne