Hospitalet: Vi står med en pukkel

| ABONNENT | 14. MAJ 2020 • 07:04
Af:
tommy-kaas
| ABONNENT
14. MAJ 2020 • 07:04
En pukkel af undersøgelser og operationer venter på at blive håndteret på Bornholms Hospital. Det oplyser direktør Annemarie Hellebek, der som en konsekvens af coronakrisen har måttet se et stort antal planlagte aftaler blive udskudt.

Nu skal man til at finde ud af, hvad der skal ske, siger direktøren.

– Vi skal blandt andet finde ud af i hvor høj grad vi kan gøre brug af privathospitaler for at komme til bunds, siger Annemarie Hellebek.

Det skal ske i relation til den øvre ventetid, som patienter maksimalt må have, hvis de eksempelvis venter på en operation. Hos Bornholms Hospital påpeger man, at man allerhelst holder alle patienter herover.

– Men i det omfang det ikke kan lade sig gøre, må vi finde ud af at sende nogle patienter ovre, siger Annemarie Hellebek.

En individuel vurdering

Samtlige ventende patienter bliver individuelt vurderet for at finde ud af, hvem der skal til først, fortæller hospitalsdirektøren, som erkender, at det er et kompliceret puslespil, der skal gå op, når kalenderen på Bornholm eksempelvis skal matches med en læge ovrefras.

– Når det for eksempel handler om fod og ankel, så har vi ikke nogen specialister hos os, og så er vi afhængige af at få en læge hertil, siger Annemarie Hellebek.