Biblioteket åbner på mandag – men kun et sted

Biblioteket åbner på mandag – men kun et sted
Rønne Bibliotek åbner mandag, men kun udlån og indlån er tilladt, hvilket betyder, at længerevarende ophold på biblioteket ikke tillades. Foto: Allan Rieck
| 14. MAJ 2020 • 13:07
Af:
jakob-noermark

14. MAJ 2020 • 13:07
KULTUR

Rønne Bibliotek genåbner på mandag efter mere end to måneder, hvor udløn af bøger, musik og film er foregået digitalt.

Kulturministeriet tillader kun udlån og indlån, hvilket betyder, at længerevarende ophold på biblioteket ikke tillades.

– Det betyder, at folk må læse aviser og gå på pc hjemmefra, siger Jon Madsen til Bornholms Tidende.

Af samme grund må børnefamilier ikke opholde sig på børnebiblioteket, og familier kan i stedet bestille læsestof, så bibliotekarerne kan fylde godnatlæsning i en pose.

Ingen risiko for kø

Der kommer formentlig ikke til at være pladsproblemer på biblioteket, for myndighederne har besluttet, at landets biblioteker underlægges samme afstandskrav som i butikkerne, hvilket vil sige, at der skal være mindst fire kvadratmeter til hver person, der befinder sig i lokalerne.

– Vi skal regne med, at udlånsområdet er cirka 1.000 kvadratmeter, hvilket vil give mulighed for, at der kan være over 200 gæster, siger Jon Madsen

Biblioteket opfordrer til, at man bestiller tid, hvis man har mere specifikke spørgsmål – for eksempel i forbindelse med litteratursøgning. Alle folkebibliotekets medarbejdere er klar til at hjælpe fra på mandag, både på Rønne Bibliotek, ved telefonen og ved henvendelser på mail.

Kun Rønne Bibliotek åbner på mandag. Ugen efter bliver det Nexøs tur, og efter pinse åbner resten af bibliotekerne.