Erhvervslivet og borgerne er rykket tættere sammen under coronakrisen i Allinge

Erhvervslivet og borgerne er rykket tættere sammen under coronakrisen i Allinge
Allinge Havn. Arkivfoto: Berit Hvassum.
| ABONNENT | 13. MAJ 2020 • 18:15
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
13. MAJ 2020 • 18:15
Kom så bare med de turister, danskere, såvel som udlændinge.

Sjældent er der nemlig blevet malet, snedkereret, muret, udvidet og restaureret så meget som i dette forår i vor by Allinge.

Ikke på gader og stræder eller bænke og borde. Da Folkemødet jo er aflyst, er det åbenbart ikke så vigtigt, mener kommunen, at reparere en del huller i asfalten og splinter i bænkene.

Men i det private erhvervsliv er der virkelig gang i den. Helt utroligt så stor optimisme der spores alle steder.

Da nyheden om det aflyste Folkemøde kom, hang de fleste lidt med næbbet. Så røg påsken.

Det forsømte forår skal nu revancheres

Men så tog det ellers fart. 3-4 nye virksomheder er kommet til. På Kirkepladsen ligger det hyggelige Bornholms Sæbesyderi nu, det lå tidligere i Svaneke.

Et andet spændende tiltag er øjensynligt et nyt kombineret tøj og cafemiljø i Nordeas gamle bankbygning?

Der er kraftigt udvidet i tøj- og brugskunst-butikken Brinchs fine forretning i Kirkegade. Schweizerbageriet er genåbnet og Playmaker, den moderne tøjforretning, har med stort tålmod haft åbent hver eneste dag under krisen.

I Bolchekogeriet på Sverigesvej bliver der nu spisested, en helt ny flæskestegssandwichvogn, med navnet: Det Griser, forventes at dukke op overalt omkring på hele øen.

Ølstauen, Allinges nye insted, med det skønne hjemmelavede mad, som vor mor lavede den. Restaurant No 9 er næsten klar med et helt nyt koncept. Alle er de klar, når startsignalet lyder fra Christiansborg.

Det smukke hotel Grønbechs opruster også - blandt andet med med planer om en etageudvidelse og en ny tagterrasse.

Det Gamle Posthus, de lokales fine restaurant, har i hele 2020 haft stor succes med take away, ligesom thai forretningen i Havnegade har det.

Høiers Iscafe og Margeritten forventes åbnet så snart tilladelse gives.

På alle de fire hyggelige sommerpensionater, Klostergården, Slægtsgården, Næsgården og Byskrivergården, arbejdes der på højtryk, mens ordrebøgerne fyldes op. Der meldes om masser af gæster ifølge en lille rundspørge.

Gæstgiveren har stadig et håb om at kunne opfylde de hundreder af fans hede drømme om dejlige lyse musikaftener. Kortene holdes tæt, men der gisnes om en forskudt sæson i august/ september? Spændende.

På Pilen er der også store planer. Alt er renoveret og istandsat, og snart kommer der atter gang i den hyggelige gårdhave med indgang udefra Pilegade.

Jo, der oprustes, og det forsømte forår skal nu revancheres. Allinge Røgeri er nu i gang, og fiskeforretningen på Nordbornholms Røgeri er netop åbnet. Nordbornholms Bagel- og Ishus kører med 4-dages uge i starten, fra torsdag til søndag. Solo Pizza, en af de få forretninger i Allinge, der har haft åbent hver eneste dag, hver uge og hver måned, hele vinteren. Dejligt at se med hvilken optimisme at alt pludselig bliver vendt til noget positivt.

Det er nok lidt for tidligt at spå om, hvorvidt Allinge er klar til at holde vinteråbent, som Svaneke har gjort? Måske er tiden nu moden, hvis man forpligter sig sammen og i fællesskab?

Disse coronatider har, om ikke andet, fået erhvervslivet og borgerne til at rykke lidt tættere sammen.

Danny Christensen, Nørregade 42, Allinge