Lottes Blomster fik dobbelt jubilæum

Lottes Blomster fik dobbelt jubilæum
Det var en overrasket og meget glad Lotte Hjorth, der onsdag fik overrakt en "Støt Bornholm-kage" af Bornholms Tidendes kommercielle chef, Per Frost. Foto: Jens-Erik Larsen
| 7. MAJ 2020 • 09:28
Af:
holger-larsen

7. MAJ 2020 • 09:28
ERHVERV

Lotte Hjorth vidste selvfølgelig godt, at hun den 1. maj havde 35 års jubilæum med Lottes Blomster. Men hun vidste intet om, at hun som virksomhed nummer 100 havde tilsluttet sig Støt Bornholm, den fælles salgsplatform for bornholmske internetbutikker, som Bornholms Tidende har taget initiativ til i forbindelse med coronakrisen.

Så overraskelsen var onsdag stor i blomsterværkstedet ved Lille Torv i Rønne, da Bornholms Tidendes kommercielle chef Per Frost, fulgt af fotograf og journalist, dukkede op med en "Støt Bornholm-kage".

– Jeg er glad for initiativet, og vi skal stå sammen på Bornholm. Jeg var heller ikke i tvivl om, at jeg skulle være med, fordi jeg har mange kunder online, siger Lotte Hjorth, da hun har fået samlet sig lidt.

Lottes Blomster har været i en helt speciel situation under coronakrisen:

– Den kom om torsdagen, hvor vi ikke vidste, hvordan vi skulle agere. Så gik Mette Frederiksen på skærmen og sagde, at vi skulle lade være med at stimle sammen, men I må gerne sætte en blomst udenfor døren. Så gik mit "maskineri" fuldstændig amok med bestillinger. I påskeugen havde vi næsten en tidobling af den normale omsætning i den periode, som også normalt er travl.

– Det kunne vi kun klare ved, at ingen blev sendt hjem. Tvært imod, al ferie og fridage blev suspenderet, og jeg ansatte en ny medarbejder pr. 1. april, fortæller Lotte Hjorth.

Så kom Margrethe

Har interessen varet ved?

– Ja. For da vi, efter at have været fuldstændig smadrede, var kommet os over påsken, gik hendes majestæt dronningen på skærmen og sagde, at hun ikke ville have blomster til sin fødselsdag, "men se at få dem sendt ud til alle, der har brug for dem". Så gik det helt amok igen. Det var ikke kun til de ensomme og til beboere på plejehjem. Der var også bestillinger til dronningen af Muleby, dronningen af Rutsker og dronningen af Pedersker og så videre. Det er fantastisk, hvad folk har skrevet på af korttekster.

– Og så er det Mors dag på søndag...

– Det bliver også stort. Det kan blive mange tusinde buketter, som skal ud på øen, siger Lotte Hjorth, der har arrangeret drive-in for bestillere online.


Lotte 2

– Vi bliver 18-20 mennesker fredag og lørdag. Vi kan ikke være her, fordi vi ville stå alt for tæt, så jeg har jeg lejet "Lotte 2", lokaler på Lillevangsvej, hos Born Trans, som leverer alle vores buketter ud, oplyser blomsterhandleren.

Og så var det altså forleden 35 år siden, at Lotte Hjorth begyndte i det små hjemme hos sig selv.

– Jeg startede med at lave en frygtelig masse tørrede blomster, som var meget populære dengang, og jeg tog ud på opgaver ved bryllupper og begravelser.

– Jeg flyttede hurtigt ind i et lille "hønsehus", et lille lokale, ved siden af det daværende Inspiration (hvor Sydbank ligger i dag). Der var jeg et lille årstid, men jeg havde slet ikke nok plads, og jeg flyttede ind i den tidligere Kulimporten derhenne.

Lotte Hjorth peger på en lille del af butikken, som man kan se har været adskilt fra resten af en mur.

– Der var jeg inde i 10 år, og så købte jeg Codanhjørnet og udvidede til de nuværende 200 kvadratmeter. Det er gået meget godt. Jeg har fået udlært 25 blomsterdekoratører i den tid. Jeg har overlevet nu tre kriser, og jeg har fået tre børn, og midt i denne krise er jeg blevet mormor, opremser Lotte Hjorth.

Tager revanche

Men coronakrisen satte en stopper for planen om at fejre jubilæet.

– Jeg havde tænkt mig at stille telte op på DGI-stadion og hyre internationale blomsterbindere til at komme og optræde. Men nu er der kommet nogle andre telte på stadion...

– Vi må tage revanche ved 40 års jubilæet, slutter Lotte Hjorth.