Solen skal nok skinne over Bornholm igen

Solen skal nok skinne over Bornholm igen
Til B-magasin. Kenn Kjellberg
| ABONNENT | 5. MAJ 2020 • 15:42
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
5. MAJ 2020 • 15:42
Hele Danmark er ramt af coronakrisen, som lige nu kaster en mørk skygge over dansk økonomi og tusindvis af danske virksomheder. Bornholm er ingen undtagelse: Ledighedstallene buldrer derud af, turismesæsonen er på hold, og virksomheder må kigge langt efter ordrer og salg.

Men ligesom vi kom ud på den anden side af sidste krise, så skal vi nok også komme det denne gang. Den store udfordring er at sørge for, at vores virksomheder overlever. Derfor er det nødvendigt, at samfundet står sammen om at understøtte virksomhederne og deres medarbejdere så meget som muligt.

Jeg vil gerne takke for de tiltag og initiativer kommunen har taget for at hjælpe det private erhvervsliv i denne svære tid. Mange virksomheder er dog stadig hårdt pressede på likviditet, aktivitet og omsætning, og derfor må kommunens påbegyndte gode arbejde fortsætte.

Med dette formål modtog vores kommunalbestyrelse søndag aften Dansk Industris 45 anbefalinger til kommunale tiltag, der kan hjælpe virksomhederne med at klare sig ud på den anden side. Jeg håber, at kommunalbestyrelsen vil tage vores mange anbefalinger til efterretning, så flest muligt af vores lokale virksomheder kan ride stormen af og færrest mulige ender med en fyreseddel i hånden.

Med de rette tiltag er der lys på den anden side. Et lys der kun forstærkes af Bornholms nylige kåring som EU’s mest bæredygtige energi-ø og vores fremtidige havvindmøller. Bornholm skal vokse sig både stærkere og grønnere ud af krisen, og derigennem sikre arbejdspladser og sund bæredygtig økonomi.

Med den rette indsats fra både befolkning, virksomheder og politikere, er jeg sikker på, at Bornholms industri nok skal se lyset igen på den anden side og igen skabe arbejdspladser og grøn vækst.

Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm.