Appel til bestyrelsen for Bornholms Højskole: Få formanden tilbage i stolen og tag fat, hvor I slap

Appel til bestyrelsen for Bornholms Højskole:  Få formanden tilbage i stolen og tag fat, hvor I slap
| 5. MAJ 2020 • 08:49
Af:
redaktionen

5. MAJ 2020 • 08:49
Bestyrelsesmødet tirsdag den 28. april førte til, at skolen stod uden formand og dermed gav sig ud på en katastrofekurs som vil føre til, at Bornholms Højskole efter en langvarig og glorværdig historie siden 1893 for alvor er lukningstruet.

Som medlemmer af skolekredsen vil vi appellere bestyrelsen om at omgøre sin beslutning og fortsætte skolens virke som fra før tirsdag den 28. april, hvilket indebærer, at skolen må tage formand Knud Andersen og skolens personale tilbage.

Denne indtrængende henstilling skal ses i lyset af, at der under de nuværende forhold ikke kan afholdes en generalforsamling, som kan ændre bestyrelsens beslutning.

Vi er skolekredsmedlemmer, og vi får ikke en chance, for på grund af coronakrisen kan vi ikke mødes. At generalforsamlingen ikke kan gennemføres gør, at vi står tilbage meget frustrerede rundt omkring på øen. Det er vores højskole.

Yderligere er der indkommet en skrivelse fra eleverne, som gør op med den klage, som hele postyret er hængt op på, og sidst men ikke mindst har vi erfaret, at Knud Andersen er villig til at genoptage formandsarbejdet.

Dette medfører, at Allan er tilbage med sit personale: Bogholder Marianne, sekretær Nina og pedel Andre, som alle havde sagt op i solidaritet. Det er jo en pakkeløsning på hele problemet.

Vores højskole kan snart ikke klare mere! Nu var den lige kommet ind i en ordentlig gænge. Vi havde fået en formand, som havde fået en økonomi op at stå, og en forstander som arbejdede for skolen. Vi åndede lettet op.

Det var også vores indtryk, at der var et godt bestyrelsessamarbejde. Alligevel opstår der en konflikt på baggrund af en for os totalt banal klage fra en elev og efterfølgende fra nogle lærere. Vi synes, at det er tragisk og uansvarligt, at det kan få så stor betydning.

Højskolen skal overleve. Det var det økonomiske, Knud blev opfordret til at løse, da han satte sig i stolen, og det gjorde han. Det er et kæmpe stort stykke arbejde.

Allan og Marianne har gjort et lige så positivt og stort stykke arbejde. De har kun været her i 10 måneder. Kan det virkelig være rigtigt, at det nu er slut og så på den måde?

Vi gentager indtrængende appellen til bestyrelsen: Få Knud tilbage i stolen og tag fat, hvor I slap før den 28. april. Det vil være et stort, værdigt fremskridt.

Vi er overbevist om, at vi taler på vegne af mange medlemmer af skolekredsen.

Medlemmerne af skolekredsen:

Søren Wolff, Aakirkeby
Lillian Hjorth-Westh, Allinge
Ivar Lærkesen, Nylars
Peter Kruckow, Rønne