Tre unge varetægtsfængslet i fire uger i voldssag

| 29. APR 2020 • 12:46
Af:
to@bornholmstidende.dk

29. APR 2020 • 12:46
Tirsdag eftermiddag blev to unge mænd på 18 år og en 16-årig dreng fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Bornholm og varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for "legemsangreb" på en mand, hvis alder ikke blev oplyst. Den ene 18-årige er sigtet for overtrædelse af § 245 stk. 1 i Straffeloven, mens den anden 18-årige og den 16-årige ydermere er sigtet efter § 247 stk. 1.

Den første paragraf omhandler blandt andet legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, mens den anden giver mulighed for at forhøje en eventuelt straf med indtil det halve, hvis der er tale om, at den dømte har tidligere domme for lignende overtrædelser.

Anklageren bad i starten af grundlovsforhøret om lukkede døre i retten for ikke at skade den videre efterforskning – en anmodning dommeren fulgte, hvorfor pressen ikke kunne være til stede under det videre retsmøde.

Det ligger dog fast, at den første af de fremstillede – på grund af risiko for coronasmitte blev de ikke fremstillet samtidig – blev anholdt klokken 13.40 mandag, og at han nægter sig skyldig i sagen, som går på, at han sammen med den anden 18-årige og den 16-årige den 18. april mellem klokken 23 og 23.30 skal have passet forurettede op på Østervang i Rønne ud for nummer 21-23 og blandt andet have tildelt ham spark og slag i hovedet, samt adskillige spark, da han lå ned.

Efter mere end en uges efterforskning blev de tre mænd anholdt.