Trollingfiskere trodsede aflysning og tog alligevel til Bornholm: Laksen er der jo stadig

Trollingfiskere trodsede aflysning og tog alligevel til Bornholm: Laksen er der jo stadig
Besætningen Jakob Hyldahl, Poul Søndergaard og Ole Bendixen samt ægteparret Søren Clement og Charlotte Nielsen hyggede sig fredag med en kold øl ved havnen i Allinge. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 27. APR 2020 • 17:34
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
27. APR 2020 • 17:34
Selv om Trolling Master Bornholm i år blev aflyst på grund af corona, så har der alligevel været rigtig mange trollingfiskere på øen den seneste uge. Mange har valgt at tage afsted til Bornholm alligevel, selv om selve trollingkonkurrencen var aflyst.

–  Vi var med sidste år. Da det så blev aflyst, tænkte vi, at nu er billetterne jo købt. Der er taget feriedage og laksen er der vel forhåbentlig stadigvæk, så vi tager over og fisker. Det var udgangspunktet, fortæller Jakob Hyldahl, der fredag aften hyggede sig med gasterne Poul Søndergaard og Ole Bendixen, samt ægteparret Søren Clement og Charlotte Nielsen med en kold øl ved havnen i Allinge.

Hvordan er det så gået? Har I fanget noget?

– Intet!  Vi kom over tirsdag og har først fisket onsdag og torsdag, og så ville vi have været ude i dag fra middag og fiske til solnedgang, men vejret er blevet for dårligt til det, så vi har faktisk kun haft to dage på vandet.

Hvordan er det, at det hele er aflyst?

– Det er jo på grund af corona. Det er trist og ærgerligt.

Har det så været en trist uge?

–  Nej, nej, men vi synes, at det mest slående har været, at her er så stille. Det er lidt trist at se Bornholm med så få mennesker. Det er egentlig ikke så meget at undvære fiskeriet, men at se øen lukket ned, der er trist. Det har også været trist, at vi ikke kunne komme ud at spise lidt godt om aftenen.

Hvad har I så gjort?

–  Vi har forsøgt at sætte foden i døren hos det lokale pizzaria i Gudhjem, lige inden de lukkede take away klokken 20.00. Eller komme op i Brugsen og lige sætte en fod i døren der, inden klokken 19.00, så vi lige kan lave en bøf om aftenen. Vi bor i sommerhus i Gudhjem, fortæller de tre trollingfiskere, som kommer fra Holbæk, Århus og Viborg.

 
Vi havde dog næsten en laks –
jeg vil anslå på 8-10 kilo, men
den smuttede fra os

 

Søren Clement og Charlotte Nielsen fra Asnæs, Vestsjælland, havde det på samme måde.

– Som de andre siger, så var beslutningen taget, billetterne var købt og tilmeldingen var ordnet, og laksen er her jo alligevel, så vi tog afsted og har bare lavet en ferie ud af det, fortæller de, der havde lejer sig ind ved Klemensker lidt udenfor Tejn.

–  Det skulle have været vores tredje Trolling Master. Vi har så ikke fanget laks, men torsk, men det var jo ikke det, vi var kommet efter, griner Søren Clement.

– Vi havde dog næsten en laks – jeg vil anslå på 8-10 kilo, men den smuttede fra os.

Hvordan er det så, at det hele er aflyst?

–  Jamen, det er selvfølgelig ærgerligt. Vi skulle have været tre både, der boede samme sted. De to andre teams valgte at blive hjemme. Jeg er heldig at have konen med, så kan vi bare slappe af og hygge os. Der er så også masser af andre herovre. Jeg vil anslå, at der er op mod 75-100 både herovre, siger Søren Clement.

– Ja, der er er virkelig mange både, siger Charlotte Nielsen.

–  De er i samme situation som os. Man har taget ferien, man har købt billetterne og booket et sted at bo, så tager man afsted alligevel.

Ægteparret anslår, at omkring tyve procent af dem, der skulle have været her, har valgt at komme trods aflysning af konkurrencen.

– Selv om det jo er klart, at alle dem, der skulle komme fra udlandet, ikke er her. Der skulle have været trollingbåde fra blandt andet England, Kroatien og USA. De kommer selvfølgelig ikke. Dem, der er her, er danskere.

Har I så lidt trolling-hygge sammen, når I møder hinanden?

– Ja, bestemt, næsten mere, end til Trolling Master, haha. Første gang vi var herovre – i 2018 – havde vi da forestillet os, at når vi var kommet i havn, og indvejning og så videre var færdig, at der så var masser af folk, men allerede klokken otte-halvni var der støvsuget på havnen. Det er jo en lang dag på havet. Man står op en klokken 4-5 stykker, og man er ude til klokken er 18-19 stykker om aftenen igen, så man er bare træt, og skal hjem at sove.

Søren Clement og Charlotte Nielsen har brugt en hel uge på Bornholm. De tog først hjem søndag, selvom de havde båden på traileren allerede fredag.

– Vi tager den op hver aften, det har vi gjort siden tirsdag, hvor vi havde et uheld. Det var hårdt vejr og linen kom ind i skruen. Så vi måtte have den i havn og op på traileren.

Trolling Master Bornholm 2020 blev aflyst på grund af restriktionerne for at forhindre spredning af coronavirus. De tilmeldte teams har enten kunnet få deres penge tilbage eller automatisk blive overført til at være tilmeldt konkurrencen i 2021.

De trollingfiskere Bornholms Tidende mødte lørdag, har indtryk af, at rigtig mange har valgt at lade deres tilmelding overføre til næste år.

Trolling Master Bornholm 2020, skulle have fundet sted fra 22. april til 25. april i Tejn og Allinge.