Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholm er gået fra tredje- til sjettepladsen på dansk coronaliste

Bornholm er på det seneste gået fra tredje- til sjettepladsen over danske landsdele med den største koncentration af registrerede coronapatienter. Fra torsdag til fredag har øen bevæget sig fra nummer fem til seks, fordi Østsjælland er gået forbi på grund af en stigning i antallet af smittetilfælde.

Det seneste døgn er der ikke registreret nye smittede på Bornholm. Dermed er der fortsat 58 laboratoriebekræftede patienter med sygdommen covid-19.

Bornholm ligger fortsat en smule over landsgennemsnittet, når der måles på den såkaldte kumulative incidens med tilfælde målt op mod 100.000 indbyggere. På landsplan er gennemsnittet 140,2 patienter, mens Bornholm ligger på 146,5.

Kilde: Statens Serum Institut

På landsplan er 403 nu døde med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut. Det er ni flere end torsdag. Det er ikke sikkert, at coronavirusset er den primære årsag til dødsfaldene. Alle, der er døde inden for 60 dage efter en positiv test for coronavirus, tæller i statistikken.

Antal indlagte stiger med 1 til 320. 69 er på intensiv, fem færre end torsdag. 58 er i respirator – et fald på tre fra torsdag.

Fredag er antallet af smittede med coronavirus på 8210 personer, mens 5526 har overstået infektionen.

Myndighederne arbejder ikke med raskmeldte. En overstået infektion vil sige, at de 14 dage efter konstateret smitte ikke er indlagte eller døde.

I alt er dødeligheden for smittede med coronavirus i Danmark på 4,9 procent.