Almeborg fyrer tre og sender 22 hjem

Almeborg fyrer tre og sender 22 hjem
Michael Almeborg. Foto: Jens-Erik Larsen
| 24. APR 2020 • 10:48
Af:
holger-larsen

24. APR 2020 • 10:48
Maskinfabrikken Ole Almeborg A/S i Hasle har opsagt tre funktionærer og hjemsender 22 medarbejdere fra på tirsdag.

De 22 timelønnede medarbejdere hjemsendes uden løn efter force majeure-aftalen indgået mellem Dansk Industri og CO-Industri, der repræsenterer fagforbundene. Det er efter den samme aftale, at en del Jensen-medarbejdere tidligere er blevet hjemsendt. Medarbejderne har adgang til dagpenge fra dag 1.

– Jeg har forberedt det i de seneste 14 dage og har haft møder med fagforbundene. Klokken 9 i dag fik medarbejderne besked om det, oplyser fabrikkens ejer og direktør, Michael Almeborg.

– Vi hjemsender dem i første omgang i fire måneder, det vil sige til slut august, med mulighed for forlængelse for forlængelse i yderligere to måneder, siger Michael Almeborg.

Fabrikken i Hasle har kunnet holde fuld beskæftigelse i april, fordi man fik en større ordre fra Region Hovedstaden på rustfri transportvogne til hospitalerne. Men herefter er ordrebogen slunken.

– Når vi kommer hen i maj ser vi en tilbagegang på i øjeblikket godt 60 procent i omsætning, og det gør, at jeg har været nødt til at træffe nogle kedelige, men nødvendige beslutninger, siger direktøren.

Der vil efter hjemsendelserne være knap 30 medarbejdere tilbage på fabrikken, og Michael Almeborg håber, at der efter sommerferien igen vil blive brug for flere folk.