Vi holder hestene og har ikke aflyst koncerterne, siger Christian Froberg Dahl. Foto: Allan Rieck

Ekkodalshuset satser stadig på at gennemføre årets koncertrække

Mens andre koncertarrangører har aflyst diverse koncerter, holder Ekkodalshuset – som de eneste? – skruen i vandet og satser på i løbet af sommeren at gennemføre en koncentreret trække på otte koncerter med forskellige navne.

Den begynder med Anders Blichfeldts solokoncert den 2. august, som krydres med de lokale The Heat-Makers, og slutter den 11. august med Shu-bi or not Shu-bi.

Som omtalt i Bornholms Tidende tirsdag har regeringen meldt ud, at “store arrangementer” defineres som forsamlinger på flere end 500 mennesker – og det er stadig planen, at store arrangementer vil være forbudt frem til den 1. september.

Frem til den 10. maj er det også stadig forbudt at forsamles flere end 10 personer, men der er altså nu en mulighed for at grebet løsnes efter den dato.

Med andre ord er det muligt – men ikke på nogen måde nagelfast endnu! – at der kan bliver åbnet for arrangementer, hvor op til 500 mennesker er forsamlet.

Gæstgiveren og Wonderfestiwall er aflyst, og Musikhuzet har aflyst eller skubbet mange koncerter, men har dog stadig 17 listet op frem til den 1. september – uden at det dog er sikkert, de kan gennemføres.

– Hvis det bliver en realitet med de 500 gæster, så kan koncerterne blive til noget hos os, for vi har aldrig flere end maksimalt 300 publikummer,  siger Christian Froberg Dahl, som sammen med sin hustru, Joan, ejer Ekkodalshuset.

Men det er ikke sikkert, at tallet blive løftet fra de 10, der nu må forsamles?

– Nej, det er ikke de facto endnu, at vi kan afvikle koncerterne, men vi er med den udmelding fra regeringen kommet et skridt nærmere, siger han.

– Så vi holder hestene og har ikke aflyst koncerterne.

I satser på, det kan lade sig gøre?

– Ja, det koster ikke noget at holde hestene. I og med, det er udenfor, kan vi også efterleve de direktiver, der måtte komme, om afstand og fyre koncerterne af.

– Ja, vi kunne være 900 publikummer hernede, hvis det skulle være, siger Christian Froberg Dahl, som tror på, at folk til august er så sultne efter at høre noget musik, at de gerne holder den afstand, der måtte komme på tale, for på den måde at kunne få oplevelsen med.

– Og kan det ikke lade sig gøre at afholde koncerterne, får folk selvfølgelig tilbudt at få deres penge retur, siger han.