Jensen Denmark. Foto: Jacob Jepsen

Krisen får Jensen-Group til at annullere betaling af aktieudbytte

I marts foreslog Jensen-Groups bestyrelse at udbetale udbytte til aktionærerne. Beslutningen om at gennemføre en udbyttebetaling, der var angivet til 1 euro per aktie, er imidlertid blevet overhalet indenom af coronakrisens realiteter inden forårets aktionærmøde, og koncernen besluttede i sidste uge at annullere belønningen af aktionærerne.

“Vi har reageret hurtigt for at tilpasse os den nye situation, og flere fabrikker har tilpasset kapaciteten til den nye situation. Nogle af vores fabrikker er delvist lukket afhængig af arbejdsmængden”, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Jensen-Group gennemgår for tiden “en signifikant nedbremsning” i antallet af nye ordrer, og mange allerede indgåede ordrer bliver forsinket.

 

Jensen-Groups nøgletal

I 2019 faldt Jensen-Groups omsætning og overskud i forhold til året forinden.

Omsætningen faldt fra 2,57 milliarder kroner i 2018 til 2,48 milliarder kroner i 2019.

Jensen-Group opnåede sidste år et overskud før renter og skat på 172 millioner kroner, og driftsresultatet er således 14,6 procent lavere end i 2018.

“Mange mindre ordrer kunne ikke til fulde kompensere for et fald i mængden af store projekter”, står der om 2019 i selskabets årsrapport.

Koncernen er til stede i 23 lande og distribuerer produkter i mere end 50 lande.

På verdensplan beskæftiger virksomheden omkring 1.600 medarbejdere.

 

“Adskillige kunder, der betjener rejse- og turistsektoren, oplever en betydelig nedgang i deres aktiviteter og har lukket deres forretning ned. Eftersom rejse- og turistindustrien er hårdere ramt end alle andre brancher forventer vi ikke, at vores ordretilgang vender tilbage til sit tidligere niveau før 2021”, skriver Jensen-Group endvidere.

Jensen-Group har hovedsæde i Belgien, og aktierne handles på børsen i Bruxelles. Siden begyndelsen af februar har selskabets aktier tabt 36 procent af værdien.

Jensen Denmark i Rønne er den danske del af Jensen-Group. Virksomheden udvikler, producerer og sælger fuldt automatiserede anlæg til industrivaskerier. Gruppens administrerende direktør er bornholmske Jesper Munch Jensen, hvis farfar, Ejnar, i 1937 stiftede firmaet, inden sønnen Jørn Munch overtog og omdannede Jensen til en stor eksport-industrivirksomhed.