Jens Borup. Foto: Berit Hvassum

Restauratør: Mon ikke det bliver juni, før vi må åbne?

I Svaneke Bryghus’ restaurant havde direktør Jens Borup i går ingen forventninger om, at stedet igen kunne få lov at tage imod gæster. Faktisk kan han se en fordel i, at politikerne trækker åbningen af restauranter lidt i halen.

– Vi havde ikke regnet med, at vi fik lov at åbne nu. Og man må hellere vente 14 dage mere, hvis det betyder, at vi ikke skal åbne med en masse restriktioner, som alligevel vil gøre det håbløst at drive restaurant, siger Jens Borup.

Han konstaterer, at vi i øjeblikket asfalterer, imens vi kører. Så det er svært at sige hvilke rammer for restaurationsdrift, han ønsker skal være mulige, før han igen kan åbne. Men det er vigtigt for restaurantdirektøren, at rammerne er klare, at de er sundhedsmæssigt forsvarlige, og at de ikke er præget af for mange besværlige restriktioner.

Hvornår tror du, det er realistisk, at I åbner restauranten igen?

– Det er et skud i tågen, men mon ikke, når vi når hen i juni måned? Situationen er, som den er. Så vi skal passe på hinanden og ikke kun tænke på os selv, siger Jens Borup.