Gudhjem. Foto: Jens-Erik Larsen

Ja, hvad vil vi med Bornholm i fremtiden?

LÆSERBREV
For nogen tid siden skrev en dame fra Snogebæk i Bornholms Tidende; Hvad vil vi med Bornholm i Fremtiden?

Skal Bornholms fremtid være meget mere betonbyggeri med store glaspartier, nye firkantede sorte huse, ombygning af de gamle bykerner i vores købstæder og landsbyer, og andet der kendetegner Bornholms smukke miljø og natur?

Ombygningen af Grønbech Hotel i Allinge er endnu en skandale på forandring af miljøet i en af vores købstæder. De mange moderne sorte huse, talentløse og fantasiløse arkitekter tegner i dag, er også med til at forandre Bornholm, det Bornholm, beboere og turister kender.

Stor ros til de beboere i Gudhjem, der fik stoppet det vanvittige projekt med huse ned mod Gudhjem Havn.

At fælde egetræer ved Bølshavn, der har stået der omkring 100 år, er helt uforståeligt, det er ikke egetræerne, der spærrer for udsigten, det er krat og mindre buske og lignende, der spærrer for udsigten.

Skal der bygges nye beboelseshuse, kan det foregå i de områder med etplanshuse, der opstod i tresserne og halvfjerdserne.

Bornholm har store muligheder for at få mange turister til øen i denne Sommer på grund af mange danskere og folk fra de omliggende lande nok bliver i Danmark og Nordeuropa i stedet for at rejse sydpå.

Andre Jensen
Storegade, Hasle