Foto: Kasper Rasmussen

Cykelløb modtager kommunalt tilskud: Eliten skal promovere Bornholm

Med et spinkelt flertal vedtog Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget onsdag at bevilge 98.500 kroner til gennemførslen af store cykelløb på Bornholm.

Modtageren af beløbet er Bornholm Pro Cycling – foreningen, der står bag det professionelle cykelhold BHS – PL Beton Bornholm.

Støtten går til organiseringen af tre cykelløb, der finder sted samme weekend.

De to eliteløb er DM i holdtidskørsel og en afdeling Demin Cup, som er for den nationale elite. For at gøre eventet mere folkeligt vil der i samme tidsrum blive holdt uofficielt DM i kriterium, det vil sige et gadeløb på en kort rundstrækning.

“Det forventes, at de tre events vil generere henholdsvis 500, 300 og 400 deltagere der vil rejse til Bornholm. Altså et potentiale på 1.200 overnattende gæster i starten af juni måned”, skriver kommunen på baggrund af cykelholdets ansøgning.

Borgmester Winni Grosbøll begrunder sin opbakning til cykelløbene med, at de netop trækker folk til Bornholm.

– Cykelturismen har været et indsatsområde i nogle år med udskiftningen af vores cykelstier. Vi er Danmarks største cykeldestination. Det skal blive ved med at være, og derfor skal vi fortsætte med at arbejde med cykelfeltet, og det er cykelløb også en del af. Der er medrejsende familier, og cyklisterne opdager, at Bornholm er et godt sted at tage på cykelferie eller træne, siger Winni Grosbøll.

Hun mener, at cykelløbene bidrager til at udvikle Bornholm som alsidig turistattraktion, der rummer flere forskellige typer af aktiviteter.

Tre var imod

Leif Olsen (SF), Morten Riis (Enh.) og Kirstine van Sabben (Borgerlisten) stemte imod forslaget, og de begrundede modstanden med, at ansøgningen falder uden for puljens formål. Et flertal bestående af Socialdemokratiets to medlemmer, Venstre og Dansk Folkeparti støttede ansøgningen og tildelte støtten.

Den kommunale forvaltning vurderer, at ansøgningen både falder ind under kommunalbestyrelsens visioner og “Strategi for decentral erhvervsfremme 2020-2023”.

Cykelløbene skal foregå i og omkring Svaneke. For øjeblikket er det planen, at den store cykelweekend allerede skal finde sted 6.-7. juni, men da coronasituationen gør disse datoer højst usikre, arbejder Bornholm Pro Cycling på at finde en egnet weekend i efteråret, siger holddirektør Christian Juul Andreasen til Bornholms Tidende.

 

Fakta om tilskudspulje

Cykelarrangementet har et samlet budget på cirka 222.000 kroner, og cykelforeningen havde ansøgt om 14.000 kroner mere, end økonomiudvalget tildelte i støtte.

Økonomiudvalget kan i år uddele 3,5 millioner kroner fra tilskudspuljen, hvoraf 1.000.000 kroner på onsdagens møde blev reserveret til markedsføringshjælp til Destination Bornholm i lyset af coronakrisens effekt på turistbranchen.

Kunsthåndværkprojektet “Makers Island” og Business Center Bornholms “Faglært er fedt” er tidligere hver tildelt 600.000 kroner fra årets pulje.