Mads Akselbo Holm i munter samtale med borgmester Winni Grosbøll. Foto: Berit Hvassum

Familien kalder på direktøren: Folkemødet går en lys fremtid i møde

Folkemødets direktør siden januar 2017, Mads Akselbo Holm, har valgt at opsige sin stilling. Han har sidste arbejdsdag i Foreningen Folkemødet 30. juni. Det oplyste Folkemødet i går.

Den stadig fungerende folkemødedirektør fortæller, at beslutningen er hans egen, og at Foreningen Folkemødets bestyrelse fik meddelelsen om hans tilbagetræden allerede før corona-krisen betød, at årets folkemøde blev aflyst. Årsagen til Mads Akselbo Holms farvel til direktørposten skal findes i hans egen vurdering af, at han ikke længere er den rette til at stå i spidsen for det store arrangement i Allinge.

– Takket være fantastiske medarbejde og samarbejdspartnere er det på tre et halvt år lykkedes os at få skabt den velsmurte og professionelle eventmaskine, som jeg fik besked på at skabe, da jeg fik jobbet tilbage i 2016. For et halvt år siden kunne jeg konstatere, at opgaven var løst, og så skal man mærke efter i maven, om man er den rette til at fortsætte.

– Folkemødet er et meget interessant – men også krævende – sted at være direktør. Der er mange interessenter, man skal tage hensyn til. Folkemødet fortjener at have en direktør, der kan gå til opgaven 110 procent. Hvis man som direktør ikke længere har den energi, der skal til for at bringe Folkemødet videre, så skal man erkende det og give plads til en anden. Det er, hvad jeg har gjort, siger Mads Akselbo Holm.

Familien trækker

Han fortæller, at han ikke er på vej til et andet job. Det er familien i Svaneke, der trækker i den 39-årige Rønnedreng.

– Jeg glæder mig til at se hvilke muligheder, der dukker op. Men det er sikkert, at familien og jeg bliver boende på Bornholm, hvor vi er enormt glade for at være. I første omgang har mine tre små børn bedt om, at far kommer til at være mere mentalt til stede, når vi hopper på trampolin ude i haven. Jeg forventer at få mere tid til børnene – og konen, siger Mads Akselbo Holm.

Årets nu aflyste folkemøde skulle have været Mads Akselbo Holms fjerde som direktør. Det ærgrer ham meget, at det ikke bliver til noget.

– I den drejebog, jeg havde skrevet, skulle vi have leveret et brag af et folkemøde i 2020 – det største og bedste hidtil. Men så kom der en cornavirus, og åres folkemøde blev ikke til noget, fortæller Mads Akselbo Holm.

Han ønsker at give sin efterfølger de bedste forudsætninger for at arrangere næste års folkemøde.

– Jeg synes, at min efterfølger skal have de bedste muligheder for at varetage jobbet, og det siger min erfaring, at man får, hvis man kan begynde arbejdet på næste års folkemøde i august/september. Derfor kommer meddelelsen om min opsigelse nu, så FFM bestyrelse får tiden til at finde min afløser.

Hvor ser du, Folkemødet er på vej hen?

– Det havde været nemmere at svare helt stålsat på, hvis vi ikke sad midt i en cornakrise. Men corona-krisen til trods, er jeg overbevist om, at Folkemødet har en markant plads i det danske samfund og demokrati. Vi har i de sidste 14 dage fået markante tilkendegivelser om, at det er afgørende, at der er et folkemøde, at det ligger i Allinge og at Foreningen Folkemødet arrangerer det. Så jeg er sikker på, at når vi kommer ud af den her coronakrise, så går Folkemødet en lys fremtid i møde, siger Mads Akselbo Holm.

Bestyrelsesformand overrasket

Formand for Foreningen Folkemødets betyrelse, Jann Sjursen, havde ikke forudset Mads Akselbo Holms beslutning om at stoppe som folkemødedirektør.

– Det kom som en overraskelse, at han efter tre et halvt år valgte at sige stop. Men jeg har fuld respekt for de begrundelser, han giver. Og jeg føler, at han i høj grad har leveret det, han skulle, siger Jann Sjursen.

Da Mads Akselbo Holm i 2016 kom til Foreningen Folkemødet fra direktørjobbet i den københavnske gadefestival Distortion, var Folkemødet netop blevet udskilt fra Bornholms Regionskommune og overført til at ligge under Foreningen Folkemødet. Under hans ledelse er folkemødesekretariatet vokset fra 5 ansatte til et sted mellem 11 og 14 årsværk, fordelt på flere ansatte. Omsætningen er steget fra 10 millioner kroner til 27 millioner kroner. Fysisk er medarbejderne desuden rykket fra Bornholms Regionskommunes lokaler på Ullasvej i Rønne til først midlertidige lokaler i Allinge, og sidst det nyrenoverede Folkemødehus

Direktørstillingen vil blive slået åbent op. En ny direktør forventes at tiltræde efter sommerferien og være fuldt ud med i forberedelsen af Folkemødet 2021.