Aakirkeby set fra tårnet Kongemindet på Rytterknægten. Foto: Berit Hvassum

Ups, fællessang var i strid med loven: ‘Flere opfordrede til en gentagelse. Men det kommer der altså ikke’

Det, der virker både hyggeligt og harmløst, som for eksempel fællessang ved det lokale gadekær, kan vise sig at være ulovligt i disse corona-tider.

Det måtte Søren Wolff sande, da han forleden fik samvittighedsnag efter søndagens fællessang ved Præstedammen i Aakirkeby. Omkring 20 deltagere mødte op til arrangementet, der var tænkt som det første i en række, mens kirken er lukket, og den lokale præst, Birgit Friis, og en del af følget fortsatte efterfølgende til Aa Kirke og sang en salme udenfor på kirkegården.

Alt foregik med passende afstand og da fællessangen var overstået gik deltagerne fredeligt hver til sit.

En kommentar på facebook fik imidlertid Søren Wolff, der stod bag initiativet, til at kontakte myndighederne.

– Vedkommende spurgte i en kommentar på facebook om det ikke var ulovligt at samles så mange, og så skrev jeg til politiet. For jeg vil jo ikke være en lovbryder, siger Søren Wolff, der i øjeblikket er selvisoleret vinhandler i Aakirkeby.

Dagen efter modtog han følgende svar fra en kontorfuldmægtig i Bornholms Politi:

“Det er forbudt at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er til stede, så hvis I bliver flere er det ikke lovligt“.

Søren Wolff har derfor valgt at aflyse den fællessang, han havde planlagt ved Præstedammen den kommende søndag.

– Folk sagde at det var hyggeligt at synge sammen og flere opfordrede til en gentagelse. Men det kommer der altså ikke. Jeg finder på noget andet i stedet for, siger Søren Wolff til Tidende.