Storke over Aakirkeby. Foto: Torben Ager

‘Det kunne være sjovt, om Bornholm igen kunne få et storkepar’

Påskens overraskende besøg fra 15 storke kom som følge af godt vejr for trækfuglene. Det fortæller Jess Frederiksen, der er formand for foreningen Storkene.dk.

Storkene er kommet sydfra, og mens den lille flok – cirka halvdelen – der allerede har forladt øen, formentlig er kommet hele vejen fra Afrika og var på vej mod Skåne, så har de tilbageblevne nok tilsluttet sig de andre et sted i Østeuropa, siger Jess Frederiksen.

– Storkene starter trækket fra Afrika i enorme flokke af 3.000 og 4.000 – nogle gange helt op til 5.000 individer, fortæller han.

– Efterhånden som de kommer nordpå, eventuelt omkring Balkan, splitter de op i mindre grupper, og når de så kommer helt herop, er de nede i små flokke. Og når de kommer op til os på den her årstid, er der nogle kønsmodne imellem, siger Jess Frederiksen.

Det er baggrunden for, at han mener, at Bornholm bør handle hurtigt og sikre, at storkene kan yngle hér.

– På sigt synes jeg helt sikkert, at man bør overveje at sætte et par gode reder op på nogle gode steder, siger Jess Frederiksen.

Det er normalt i området nordøst for Aakirkeby – omkring Udkæret – at storkene samles, så det vil også være her, man skal sætte ind, mener Jess Frederiksen.

– Det kunne være sjovt, om Bornholm igen kunne få et storkepar, siger han.

 

Storkene.dk

Er man interesseret i at hjælpe, kan Jess Frederiksen kontaktes på [email protected]

Man kan finde mere info og kontaktoplysninger på storkene.dk.