Kamilla Hector og Vilhelm. Eget foto

Børnehuset lukkede lige for næsen af Vilhelm: Jeg tror han savner sin dagligdag

En måned uden lyden af børn lakker mod enden for Børnehuset Trilobitten i Aakirkeby.

Børnehuset, der til daglig danner rammen om næsten 100 børns hverdag, har ligget stille siden den 13. marts, da statsministeren lukkede alle landets skoler og daginstitutioner ned.

Men torsdag vender de mindste børn tilbage til deres institutioner som led i den første forsigtige genåbning af samfundet, og medarbejdene på Trilobitten arbejder lige nu på højtryk for at gøre klar til at byde dem velkommen.

Pia Holm, der er leder på den integrerede daginstitution med plads til 90 børn, fortæller, at hverdagen kommer til at se anderledes ud end den plejer.

– Vi indfører nogle procedurer som skal følges. Vi fjerner alt ikke-vaskbart legetøj, børnene skal afleveres og hentes udenfor, og mængden af håndvask skaleres gevaldigt op, siger Pia Holm.

Alvoren lurer under overfladen

Håndsprit bliver også en del af den nye rutine på Trilobitten, og medarbejderne er blevet enige om at dele børnene op i mindre grupper, som primært skal lege udenfor.

Derudover skal børnene ikke druknes i skrækhistorier om smittefare og sygdom, forsikrer børnehusets leder.

– Alvoren lurer lige under overfladen hos både medarbejdere og forældre. Men det behøver ikke gå ned til børnene, siger Pia Holm.

– Vi skal nok sørge for, at der stadig er høj pædagogisk kvalitet og godt samarbejde i den nye hverdag.

Trilobitten har indtil videre fået afbud fra 32 børn ud af 89. Pia Holm forventer at disse vender tilbage i løbet af april og maj.

 

Vilhelm savner sin dagligdag

 

Vilhelm startede i Trilobitten i begyndelsen af året. Og så lukkede børnehuset døren lige for næsen af ham.

– Vi nåede kun to måneder, så kom corona og smadrede hans gode indkøring, siger Kamilla Hector, der er mor til den snart toårige Vilhelm.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at Vilhelm skal starte igen, når vuggestuen åbner dørene på torsdag.

– Vi sender ham selvfølgelig i vuggestue. Vi har stor tiltro til pædagogerne og til Trilobitten, så vi er fulde af fortrøstning, siger Kamilla Hector, der bor og arbejder i Aakirkeby.

Nu er hun spændt på, hvordan Vilhelm reagerer på at komme tilbage til vuggestuen igen efter en måneds ufrivillig pause.

– Enten bliver han glad, eller også starter vi forfra, siger hun, men hælder dog mest til det første.

– Jeg tror, han savner sin dagligdag. Børn kan noget sammen. Det er ikke det samme at hoppe og kravle sammen med mor og far.