Mette Frederiksen til Folkemødet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Statsministeren vil åbne ‘en smule mere op’

– Det er vurderingen fra sundhedsmyndighederne, at vi kan åbne en smule mere op. Vi kan gøre fase ét en smule større. Det skal fortsat gøres ansvarligt og forsigtigt.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i statsministeriet i København tirsdag. Dermed lægger hun op til, at der kan blive åbnet yderligere end daginstitutioner og skoler, som især præger fase ét af genåbningen.

Regeringen vil forhandle om en udvidelse af genåbningen med Folketingets partier, siger Mette Frederiksen.

– Vores pejlemærke er, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og at fokus derudover er på samfundsøkonomien og arbejdspladserne, siger Mette Frederiksen.

Der spekuleres i, at det kan være små erhvervsdrivende som frisører, der måske kan få lov at åbne tidligere end ventet, skriver Ritzau.

 

Sundhedsministeren:
Epidemien er under kontrol

380 danskere er på landsplan indlagt med corona. 93 er i intensiv behandling. 299 er døde med corona, siger sundhedsminister Magnus Heunicke på pressemødet i København.

– Det viser, at vi har epidemien under kontrol. Antallet af indlæggelser er et fornuftigt stykke under kapaciteten, siger Magnus Heunicke.

Lukket coronaafsnit

Bornholms Hospital kunne i sidste uge fortælle til Bornholms Tidende, at det midlertidige coronaafsnit var lukket ned.

Bornholm har registreret 52 tilfælde af patienter med covid-19.

 

Tilbageslag

Statsministeren påpeger, at der i genåbningen kan blive behov for at “gå lidt baglæns”, hvis tallene udvikler sig negativt:

– Vi skal genåbne klogt og forsigtigt. Vi vil ikke gå for hurtigt frem, så hvis et tilbageslag kommer, så bliver det ikke så voldsomt, siger Mette Frederiksen.