Hold-DM i Svaneke: Arrangører venter på klare svar inden store cykelløb i juni

Hold-DM i Svaneke: Arrangører venter på klare svar inden store cykelløb i juni
Christian Juul Andreasen håber på snart at få vished over, om DM i holdløb må gennemføres i begyndelsen af juni. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 14. APR 2020 • 15:15
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
14. APR 2020 • 15:15
– Vi går også og venter på at få defineret, hvad der er en stor forsamling. Er det 100, 500 eller 1.000 mennesker? spørger Christian Juul Andreasen, direktør for det professionelle cykelhold BHS - PL Beton Bornholm.

6. og 7. juni skal Bornholm efter planen være vært for to store cykelløb. Om lørdagen er DM for hold planlagt til at køres omkring Svaneke, og søndag skal der afvikles en afdeling i Demin Cup, en stor løbsserie tidligere kendt som Post Cup for den danske elite.

De lokale klubber Bornholms Cycle Club og Bornholms Pro Cycling (selskabet bag det professionelle hold BHS - PL Beton Bornholm) står for den praktiske afvikling af løbene, og med under to måneder til løbene kunne arrangørerne godt tænke sig en klar melding fra myndighederne.

Hvis loftet for forsamlinger er 100 personer, kan det ikke lade sig gøre at arrangere et cykelløb, hvor alene rytterne i feltet hurtigt runder det maksimale antal. Menneskemængden i start- og målområdet vil også hurtigt overskride den grænse, fortæller Christian Juul Andreasen.

– Men hvis det er 1.000, kan vi godt lave et cykelløb, siger løbsarrangøren, som også efterlyser klarere retningslinjer for, hvilken betydning det har, om arrangementer finder sted udendørs.

Arrangørerne vil nødig gå i gang med at leje storskærme og tage andre store risici, før der kommer klarhed over, om cykelløb må gennemføres i juni. Christian Juul Andreasen modtog forleden en mail fra Dansk Cykle Union (DCU), som meddelte, at de bornhomske arrangører skal regne med at afvikle de store løb som planlagt.

DCU har aflyst alle cykelløb frem til 1. juni, og de to løb på Bornholm hører dermed til de første, der kan afvikles – hvis myndighederne tillader det.

Begge løb starter og slutter i Svaneke. DM for hold foregår på en rute, hvor holdene vender om i Nexø, mens rytterne til landevejsløbet skal tilbagelægge flere omgange på en rundstrækning, der blandt andet går forbi Ypnasted.

 
Fakta: Sådan formuleres forbuddet af myndighederne

"Der blev den 18. marts 2020 indført et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet forlænges, så det indtil videre løber til og med den 10. maj 2020.

For så vidt angår større arrangementer, begivenheder mv. vil regeringen udstrække forbuddet til at gælde til den 31. august 2020."

I sin tale under pressemødet før påske sagde statsminister Mette Frederiksen:

"Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre også en alvorlig melding. Forbuddet mod de store forsamlinger fastholdes til og med august."

Kilde: Politiet og myndighederne, coronasmitte.dk