'Selv parkeringsvagten måtte give os ret i, at det er uhørt'

'Selv parkeringsvagten måtte give os ret i, at det er uhørt'
Arkivfoto: Tommy Kaas
| ABONNENT | 10. APR 2020 • 09:48
Af:
torben-aggerbeck
| ABONNENT
10. APR 2020 • 09:48
LÆSERBREV
Palmesøndag ville vi besøge Hammershus i privatbil, velvidende at det nye besøgscenter jo er lukket pga. coronakrisen. Vi tænkte, at så kunne vi vel holde på den gamle parkeringsplads, hvor alle, før det nye besøgscenter var åbnet, kunne parkere. Men nej! Den parkeringsplads er nu forbeholdt turistbusser, selvom der ingen turisbusser er nu. 510 kr. i bøde hvis man forsøger at holde der.

Den nye parkeringsplads nærmere besøgscentret er også forbeholdt turistbusser, som der jo stadig ingen er, samt biler med handycapskilt. Så er der kun en mulighed tilbage, og det er den store parkeringsplads længere oppe.

Men siden besøgscentret jo er lukket, skal man vel ikke betale parkeringsafgift der? Jo det skal man!

Det er ganske urimeligt – selv parkeringsvagten måtte give os ret i, at det er uhørt. Ren pengemaskine!

Forøvrigt er det meget upraktisk, at der ikke er en adgang til ruinen uden om besøgscentret. Når det nu er lukket. Man skal enten ud på den asfalterede vej eller over besøgscentret og helt ned til den gamle parkeringsplads for at komme til ruinen. Vi fandt dog en anden vej, nemlig via en udsigtplads tæt på den store parkeringsplads, der er en lille uafmærket sti ned til Paradisdalen. Der går en meget stenet og stejl sti ned til dalen før ruinen, men hvem ved det?

Torben Aggerbeck
Bølshavn 43, Bølshavn