De ældste elever skal tilbage på Campus Bornholm: Det bliver noget ganske andet

| ABONNENT | 7. APR 2020 • 15:49
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
7. APR 2020 • 15:49
– Vi vidste intet på forhånd og har heller ikke fået noget afvide siden. Vi forventer at få nærmere retningslinjer udstukket i dag, men der er nu meget planlægning foran os og henover påsken.

Sådan lyder meldingen fra en travl Inge Prip, direktør for Campus Bornholm, efter, at statsminister Mette Frederiksen i går præsenterede en delvis genåbning af det danske samfund. Hvor dele af folkeskolen nu skal tilbage på skolebænken, gælder det ligeledes de ældste gymnasieklasser, der nu får lov at afslutte deres eksamener til sommer. På Campus Bornholm er der tale om 275 elever fordelt på gymnasie- og hf-uddannelser, samt to svendehold på henholdsvis kokke- og mureruddannelsen. Og når regeringen samtidig fastholder et forsamlingsforbud over ti personer frem til den 10 maj, er det nu et større puslespil, der skal gå op.

– Vi skal i gang med at prioritere hvilken undervisning, der nødvendigvis skal foregå fysisk, og hvilken der kan fastholdes virtuelt. Samtidig skal vi have opdelt klasserne, så vi overholder forbuddet. Det er helt udelukket, at vi vil have alle afgangselever i bygningen på samme tid, så det bliver højst sandsynligt en kombination og noget, vi må løse henad vejen, siger Inge Prip og understreger, at man ligeledes nu har sat ind med ekstra rengøring i bygningen og de benyttede klasselokaler for at forebygge smittefare.

Eksamen er joker

Eleverne har sidste skoledag den 15. maj, så det er dermed meget få undervisningsdage, der er tilbage. Det presserende spørgsmål er derfor også nu, hvordan de afsluttende eksamener skal foregå, påpeger direktøren for Campus Bornholm.

– Vi har hørt rygter om, at eleverne kun skal til en mundtlig eksamen, som nok vil foregå fysisk. Men så kommer spørgsmålet om de skriftlige, og om vi kan afholde dem i bygningen. Der er også den mulighed, at en del eksamener bliver årskarakterer, men vi ved intet endnu, siger Inge Prip.

Det gælder derfor også nu om at skabe tryghed for eleverne, påpeger hun.

– Vi er lige nu også i fuld gang med at planlægge en anden form for eksamensvejledning, fordi det er afgørende lige nu, at eleverne føler sig trygge og får den rette vejledning, siger Inge Prip. Og hvor studenter normalvis afslutter eksamener med at få hue på og køre studentervogn, er udsigten til det nu også meget uvis.

– Der er nok ingen tvivl om, at det desværre bliver en ganske anden studentertid, end hvad vi normalt ser. Men det afhænger af, hvornår man vil begynde at slække på forsamlingsforbuddet, siger Inge Prip.